CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basına yaptığı değerlendirmelerde Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Ayşe Buğra'yı hedef göstermesini kınadı. Öztrak, "Bu memlekette Soros ile aynı masada oturan tek parti lideri Erdoğan'dır. Sorosçu mu arıyor? Dönecek Saray'ın altın varaklı aynalarına bakacak," dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak: Soros ile aynı masada oturan tek parti lideri Erdoğan'dır

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Öztrak, Ulusal Kanal muhabirinin geçen hafta düzenlenen CHP- HDP görüşmesiyle ilgili Mithat Sancar'ın 'PKK konusunda CHP- HDP arasında fikir ayrılığı yok' dediği iddiasına sert çıktı: "Konunun gündeme gelmediğini HDP Eş Başkanı teyit etti. Bu soruyu maksatlı buldum..."

Öztrak, Boğaziçi gündemine ilişkin ise "Öğretim görevlileri kayyumla çalışmak istemiyor. Ama Erdoğan bu yanlıştan dönmüyor. Bunlar cumhurun başı olması gereken birine yakışıyor mu. Profesör Dr. Ayşe Buğra bu ülkenin yetiştirdiği en önemli iktisatçılardan biridir. Dünya çapındadır. Osman Kavala Erdoğan'a şahsi garezi nedeniyle hapiste. Erdoğan eziyet ettiği kişinin eşini de hedef gösteriyor. Ayıplı dili kınıyoruz. Şunu da soruyoruz: Memlekette Sorosçuluk suç mu? Bu memlekette Soros ile aynı masada oturan tek parti lideri Erdoğan'dır. Sorosçu mu arıyor? Dönecek Saray'ın altın varaklı aynalarına bakacak. Erdoğan'ın yaptığı millete karşı ayıptır. Hatadan dönmenin yollarından biri de istifa müessesesidir. Yine söyleyeyim. Sayın Erdoğan, istifanızı istemek için yüreğe gerek yok. En tabii vatandaşlık hakkımızdır. Ama siz kulağınızın üstüne yattınız. Makam ve mevki araç millete hizmet amaçtır," dedi.

Mahir Ünal'ın perişan olduğunu söyleyen bir çiftçiye iPhone 6 kullandığını söylemesi ile ilgili gündemi de değerlendiren Öztrak, "Çiftçiye hesap vermek yerine çiftçinin cebindeki telefonun hesabını soruyor. Siz parti üyelerinizin milyonluk saatlerinin hesabını sorun. Yandaş gazetelerde manşet attıran, devletin kanalınca çöpten nasıl yemek toplanır diye program yaptıran bir hükümet var," ifadelerini kullandı.