CHP'nin muhalif isimlerinden Samsun Milletvekili Koç, “Kara çarşafı dekor yaparak verilmek istenen mesaj, partinin kimliği ve çizgisiyle ne denli uyumlu” diye sordu...

CHP"nin muhalif isimlerinden Samsun Milletvekili Koç, “Kara çarşafı dekor yaparak verilmek istenen mesaj, partinin kimliği ve çizgisiyle ne denli uyumlu” diye sordu...

 

CHP Samsun Milletvekili Koç yaptığı yazılı açıklamada, CHP’nin gündeminde bir olağanüstü kurultay ile tüzük ve program değişikliğinin yer aldığını belirterek CHP’nin sürekli muhalefet partisi kimliğini yırtıp atacak, Türkiye’yi kuşatan tehditlere ve sorunlara karşı büyük iddia ateşinin yakılması için bir program değişikliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Medyada yer alan kara çarşaflı fotoğraflara da değinen Koç: “Kara çarşafı dekor yaparak verilmek istenen mesaj, partinin kimliği ve çizgisi ile ne denli uyumludur? Bu görüntüler eşliğinde ve tüm bu gelişmeler dikkate alındığında yapılmak istenen program ve tüzük değişikliklerinin örgütümüzü ve kamuoyunu yanıltmaya dönük ve göstermelik bir çabadan öteye anlam taşımadığı açıktır. Bu tutum nedeniyle CHP’nin ve dolayısıyla ülkemizin geleceği ile ilgili derin endişeler taşımaktayız.”

 

‘GİRİŞİM TATMİN EDİCİ DEĞİL’

CHP’yi güçlü bir iktidar seçeneği haline getirmek gerektiğine işaret eden Koç, şunları söyledi: “32. olağan kurultay konuşmasında Sayın Genel Başkan bizi yanıtlarken ‘tüzüğü beğenmiyorsunuz, programı beğenmiyorsunuz, o zaman gidin partinizi kurun da görüverelim bakalım’ demişti. Biz de sayın genel başkanın bu ifadelerini tebessümle karşılamıştık. Bugün bu gereğin Genel başkanımız ve partimizin üst yönetimi tarafından da hiç olmazsa bu aşamada paylaşılmış olmasını, 32. Kurultaydaki ifadelerin tekzibi olarak görüyoruz. Bu gerekliliğin mevcut yönetimce ortaya konulması sevindirici bir gelişmedir. Ancak CHP gibi köklü ve sosyal demokrat dünya görüşünü savunan bir partinin program ve tüzük değiştirme girişimi, hem içerik hem de işletilen süreç bakımından kesinlikle tatmin edici değildir. Bu çalışmaların yerel seçimler öncesinde kısa bir takvime sıkıştırılması yanlıştır. Taslağın, örgütümüzün tüm kademeleri ile sendikalarla, meslek örgütleriyle, demokratik kitle örgütleri ile üniversitelerle tartışılması ve olgunlaştırılması gerekmektedir.”

Tüzük değişikliği ile ilgili olarak parti üyelerinin henüz bir bilgiye sahip olmadığına dikkat çeken Haluk Koç, mevcut yönetimin daha önceki tüzük değişikliği uygulamaları dikkate alındığında ‘bütün yetkilerin tek adamda toplanacağı, parti üst yönetiminin tek adam yönetimine dönüştürüleceği ve üyelik hukukunun, parti içi demokrasinin daha da kısırlaştırılacağı’nın anlaşıldığını ifade etti.

 

ÇARŞAFLILARA ROZET

Baykal, Sultangazi’de CHP’ye katılımlar dolayısıyla düzenlenen törende Baykal’ın rozet taktığı yeni CHP üyeleri arasında türbanlı ve çarşaflı kadınlar da vardı. Baykal törende yaptığı konuşmada “Başörtülüsü, türbanlısı, açık başlısı, genci, yaşlısı, kadını, erkeği hep birlikte yola çıkıyoruz. Birbirimize değer vererek, saygı göstererek yola çıkıyoruz. Yolumuz açık olsun” diye konuştu. Baykal’ın rozet taktığı yeni partililer arasında çarşaflı kadınların da bulunması dikkat çekmişti.