AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık söylediği 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' şarkısının söz yazarı Aşkın Tuna, CHP’ye katılmasının ardından açıklama yaptı. Tuna, "Şiirimin AK Parti tarafından kullanılması yüzünden AK Partili sanıldım, ama hayatım boyunca AK Partili olmadım" dedi.

CHP'ye katılan 'Beraber yürüdük biz bu yollarda'nın yazarı: Hayatım boyunca AK Partili olmadım
Fotoğraf: Aşkın Tuna/Instagram

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin hemen her mitinginde, kongresinde katılımcılarla birlikte söylediği 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda’ şarkısının söz yazarı Aşkın Tuna, CHP’ye katılmasının ardından açıklama yaptı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun rozet taktığı Aşkın Tuna, hiçbir zaman AKP'li olmadığını belirterek “2002’de AK Parti mitinglerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın bu şiiri okuduğunu gördüm. Benden izin alınmamıştı” dedi.

"CÜZİ RAKAMLA ANLAŞARAK, OKUNMASINA MÜSAADE ETTİM"

Şarkının ilk olarak Erdal İnönü’nün siyaseti bırakacağı zaman grup toplantısına girerken ve çıkarken çalındığını belirten Tuna, “Aradan tam 15 yıl geçmişti. 2002’de AK Parti mitinglerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın bu şiiri okuduğunu gördüm. Benden izin alınmamıştı. Ben o dönemde Musiki Eseri Sahipleri Grubu (MSG) Başkan Yardımcılığı'nı yapıyordum. Hemen partili yetkililerle diyalog kurdum ve dedim ki, ‘Bu şarkının bir yazarı var ve bu şarkının bir telif hakkı var. Benim telif hakkımı verin.' Çok cüzi bir rakamla anlaşarak, şarkının şiirinin okunmasına müsaade ettim” ifadelerine yer verdi.

"YALNIZCA ERDOĞAN’IN SESİNDEN İZİN VERDİM"

Şiirin yalnızca Erdoğan tarafından okunmasına izin verdiğini söyleyen Tuna, “Fakat şarkı öyle bir duruma geldi ki benim verdiğim iznim dışında da AK Parti reklamlarında AK Parti toplantılarında her yerde okunmaya başlandı. Oysa ben yalnızca Tayyip Erdoğan'ın sesinden izin vermişken Binali Yıldırım'ın balkon konuşmasında da bu şarkı okundu. Her yerde bu şarkı vardı. Şarkının artık geçmişi unutulmuş, AK Parti ile bütünleşmeye başlamıştı” diye konuştu.

"ONUN İÇİN VERİLECEK HER GÖREVE TALİBİM"

“Ben herkesin fikirlerine saygılıyım, ama hiçbir zaman AK Partili olmadım” diyen Tuna konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Şarkı AK Parti'yle bütünleştikçe ben de AK Parti'yle bütünleştirilmeye başladım. Yani o şarkının yazarı olarak sanki ben AK Partiliymişim gibi anılmaya başladım. Ama ben hayatım boyunca, orada beni çok seven dostlarım da olabilir, orada beni çok seven insanlar da olabilir. Ben herkesin fikirlerine saygılıyım, ama hiçbir zaman Ak Partili olmadım.

Peki neden şimdi siyasete girmeye karar verdim, öğrencilik yıllarında yazdığım bir şiirim var. Diyorum ki, ‘Korktum, yazamadım memleket meselelerini. Dört duvar çok karanlık çok dardı. Fikirlerim işine gelmeyenler beni oraya atardı.’ Onun için bütün yazdıklarım aşk kadardı. Artık korkma lüksümüz yok, hepimiz elimizi taşın altına sokmak zorundayız. Ben sevgi adamıyım, sevgiyle beslenen bir insanım. Siyasette de sevgi dilini kullanan, fikirler arasında ayrımcılık yapmadan bütün insanları kucaklayan, hak, hukuk, adalet peşinde koşan, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bir liderimiz var, Kemal Kılıçdaroğlu. Artık onunla ve onun partisiyle yürümeye karar verdim. Onun için verilecek her göreve talibim.”

(ANKA)