CHP’de seçim sonrası tartışmalar devam ediyor. Parti Meclisi toplantısı öncesi bugün yapılacak MYK toplantısında tüm üyelerin görevlerini bırakabilecekleri bildirildi. PM toplantısının ardından kurul yenilenecek.

CHP’de değişim süreci başlıyor: MYK üyeleri topluca istifa edebilir
Fotoğraf: Depo Photos

Hüseyin ŞİMŞEK

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde hedeflediği sonucu alamayan CHP’de seçim sonrası değerlendirme ve yeni dönemi şekillendirme süreci başlıyor. Bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Merkez Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirilecek. 

Seçimlerin ardından Kılıçdaroğlu'na "Elinizi rahatlatalım" diyerek görevlerinden istifa önerisinde bulunan MYK üyelerinin bu toplantıda görevden ayrılabilecekleri ifade edildi. Bu durumda yeni MYK cumartesi günü yapılacak Parti Meclisi toplantısından sonra şekillenecek.

DENGE GÖZETİLECEK

Kılıçdaroğlu’nun olası yeni MYK’si için de çeşitli iddialar dillendiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın en az bir ismin MYK’de önemli bir göreve getirilebileceği kaydedildi. Ayrıca İmamoğlu’na yakın bir milletvekilinin de Meclis’te grup başkanvekili olabileceği ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun ayrıca mevcut MYK üyelerinin yarıdan fazlasını yeniden atamayacağı da bildiriliyor.

SERT GEÇİŞ İSTEMİYOR

Siyaset yasağı ile karşı karşıya olan ve adı CHP Genel Başkanlığı için geçen İmamoğlu’nun olası bir görev değişikliğini, “kavga etmeden” gerçekleştirmek istediği de öne sürüldü. İmamoğlu ve ekibinin, Kılıçdaroğlu ile karşı karşıya gelerek başlayacakları bir sürecin kendilerine uzun vadede kaybettirebileceği görüşünde oldukları bildirildi.

İKİ AYRI SUNUM

Hafta sonu PM üyeleri ile bir araya gelecek CHP yönetimi, seçimlere ilişkin iki ayrı sunum gerçekleştirecek. Bu sunumlardan ilki, seçimlerin siyasi sonuçları hakkında olacak. Sunumu, Bilim, Yönetim ve Kültür Platformundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel yapacak. Seçimlerin teknik sonuçlarına ilişkin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik bilgi verecek. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun da bugüne kadarki en geniş seçim değerlendirmesini yapacağı ifade edildi.