Seçimlerde hedeflediği sonuca ulaşamayan ve kurultay sürecine giren CHP’de Aytuğ Atıcı da genel başkan adayları arasına girdi.

CHP’de kazan kaynıyor

Hüseyin ŞİMŞEK

14/28 Mayıs seçimlerinde hedeflediği sonuca ulaşamayan ve kongreler takvimini başlatarak “Tüzük değişikliği” çalışmasına başlayan CHP’de değişimin bununla sınırlı kalmamasını isteyen kesimlerin baskısı sürüyor. Genel başkanlığa talip olan isim sayısı, üçe yükseldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, değişim talebinde bulunan isimler arasında yer alan eski milletvekili Aytuğ Atıcı’yı Parti İçi Eğitim Sorumluluğu görevinden aldı. Kılıçdaroğlu, “Sayın Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Sayın Hocam. CHP Genel Başkanlığı nezdinde parti içi eğitim sorumlusu sıfatıyla görevlendirmeniz 3 Temmuz 2023 tarihi itibariyle sonlanmış bulunmaktadır. Yürütmüş olduğunuz görev esnasında yaptığınız çalışmalar ve değerli katkılar için teşekkür eder, bundan böyle de partimiz, ülkemiz ve halkımız yararına sürdüreceğinize inandığım gayretlerinizle başarılar dilerim” şeklindeki yazı ile Atıcı’nın görevine son verdi.

Görevden alma kararı ile ilgili BirGün’e konuşan Atıcı, Kılıçdaroğlu’na kısa süre önce başlayan il ve ilçe kongreleri için bir mektup yazdığını söyledi. Atıcı, “Mahalle seçimleri başlıyor. Her yere sandık kurulmalı, tüm üyeler davet edilmeli. İl ve ilçe örgütleri çarşaf liste ile seçim yapmalı. Örgütlerden sorumlu olacak kişi danışman değil MYK üyesi olmalı. Hem mail hem SMS ile bu düşüncelerimi nazik bir şekilde kendisine ilettim. Bu mesajı görüp görmediğini bilmiyorum ama mesajın ardından görevden alınmamı düşündürücü buluyorum. Bu mesajdan bir gün sonra görevden alınmam taban tarafından da değerlendirilecektir” dedi. Atıcı, tabanın, genel başkan adaylığı için talebinin bulunduğunu da iletti. Son kurultayda da aday adayı olduğunu ancak yeterli imzayı toplayamadığı için aday olamadığını anımsatan Atıcı, “Bu kez durum farklı” diye konuştu.

ÖZEL DE DEĞİŞİM İSTİYOR

Meclis Grup Başkanı Özgür Özel de köklü değişim talebinde bulundu. Özel genel başkanlık dahil, gerek duyulan her görevde yer alabileceğini bildirerek kurultayın hemen toplanması gerektiğini söyledi. Özel, “Değişim cesaretli, kararlı ve vefalı olmalı. Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Hiçbir şey olmamış gibi davranırsak seçmen hepimizi siler atar” sözleri ile değişim talebini dile getirdi.

ÖZCAN’DAN YÜRÜYÜŞ

Genel Başkan’ın değişimini talep eden bir diğer isim Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan. Hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin süreci  yürütülen Özcan, “Değişim ve adalet yürüyüşü” adı altında Bolu’dan Ankara’ya, CHP Genel Merkezi’ne yürümeye başladı.