Dilan esen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, 30 yıl aradan sonra CHP’nin Ardahan’ı kazanmasını sağladı. BirGün’e konuşan Demir, “Mera hayvancılığı, et ve süt ürünleri, arıcılık, kaz tüyü ve ciğer eti gibi ürünleri kooperatifleşme yoluyla geliştirip pazara sunacağım. Böylce Ardahan ekonomisini harekete geçireceğim” dedi. Ardahan’da her yerde bulunmayacak kaynaklar olduğunu belirten Demir, “Türkiye’nin kalkınması için Mustafa […]

CHPli Başkan Faruk Demir: Kooperatifleşmeyle ekonomi  hareketlenecek

Dilan esen

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, 30 yıl aradan sonra CHP’nin Ardahan’ı kazanmasını sağladı. BirGün’e konuşan Demir, “Mera hayvancılığı, et ve süt ürünleri, arıcılık, kaz tüyü ve ciğer eti gibi ürünleri kooperatifleşme yoluyla geliştirip pazara sunacağım. Böylce Ardahan ekonomisini harekete geçireceğim” dedi.

Ardahan’da her yerde bulunmayacak kaynaklar olduğunu belirten Demir, “Türkiye’nin kalkınması için Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı kaynakları harekete geçirme yolunu izleyeceğim. Özellikle hayvan meralarımız var boş duruyor. Doğu Ekspresi’nin son durağı Ardahan olmalıdır. Tren hattının Ardahan’a gelmesini kesinlikle sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

KAR, KÂR HALİNE GELECEK

Demir, Ardahan’ın çok büyük bir hazine olduğunu vurguladı. Bu hazineyi yerel olarak yönlendirecek kişinin de kendisi olarak seçildiğini ifade eden Demir, “Kafkas ve Hazar Denizi’nin, Kafkas petrolleri ve doğalgazının Türkiye ve Avrupa’ya giriş kapısı Ardahan’dır. Bakü, Tiflis ve Kars tren yolumuz vardır. Uzun vadede Ardahan’ı bir kış kenti de yapacağız. Ardahan Doğu Anadolu’nun, Türkiye’nin ve Kafkaslar’ın kış turizm merkezi olacak. Kar, çile olmaktan çıkıp kâr haline gelecek” diye konuştu. Oy sayımı işlemlerinde yapılan müdahalelere Ardahan’da da rastladıklarını açıklayan Demir, “Sadece AKP’nin belediye başkan adayıyla yarışmadık. Bütün kamu kaynakları kamu temsilcilerinin 17 yıldır seçmene tek parti alışkanlığıyla bire bir tehdidiyle karşılaşıldı ama Ardahan halkı dik durdu. Ardahan’da halk çoksesliliği getirmiştir” ifadelerini kullandı.

Geçen günlerde mazbatasını teslim aldıktan sonra düzenlenen kutlama etkinliğinde sanatını icra eden Demir, “Sanat hem sanatçılar hem de sanatın iletildiği kişiler açısından ruh ve beyin güzelliğini ve ahlakı terbiye edendir” dedi. Demir, İstanbul’u kaybettikten sonra AKP’nin ciddi anlamda zayıflayacağını vurguladı: “Özellikle İstanbul’un kaybedilmesi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı açısından zaten bitmiş, zihin yorgunluğunun zirve yaptığını görüyoruz. Artık parti kendi içerisinde bölünmelere ve Erdoğan’ın bir yük olmaya başladığını görüyoruz.”