İstanbul’daki CHP’li Esenyurt Belediyesi’ne ait ambulans, AKP döneminden kalma bir borç nedeniyle haczedildi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise "Bu yapılan vicdansızlıktır, hal bilmemezliktir. Buna artık son verin!" diyerek duruma tepki gösterdi.

CHP’li belediyenin ambulansı AKP döneminden kalma borç sebebiyle haczedildi

HABER MERKEZİ

CHP'li Esenyurt Belediyesi'ne ait ambulans, AKP döneminden kalan borç sebebiyle haczedildi. 

Esenyurt Belediyesi'ne ait ambulans, Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan 80 yaşındaki beli kırık bir hastayı alıp evine götürmeye gitti. Resmi plakalı ambulans, hastane önünde trafik polisleri tarafından durduruldu.

Yapılan kontrollerde ambulansın üzerinde haciz bulunduğu söylenerek el konuldu. Ambulans çağrılan çekiciyle otoparka çekildi. Söz konusu borcun 2018 yılı AKP döneminden kalma olduğu öğrenildi.

Yaklaşık 2 ay önce de Esenyurt Belediyesi'ne ait ambulans, yine AKP döneminden kalan borç nedeniyle haczedilmişti. Belediye, haciz işleminden yaklaşık bir hafta sonra ambulansı geri almıştı. Belediye yetkilileri, resmi plakalı bir ambulansın yasa gereği hacze konu haczedilmemesi gerektiğini ifade ettiler.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ambulansın haczedilmesine şu ifadelerle tepki gösterdi: 

“Belediyemizin bir hasta nakil ambulansı daha haczedildi. Hasta komşumuzu tedavi gördüğü hastaneden evine ulaştırmak üzere yola çıkan ambulansımız, geçmiş dönemden kalan borç nedeniyle haczedildi. Bu yapılan vicdansızlıktır, hal bilmemezliktir. Buna artık son verin! Komşularımızın sağlık hakkının ve hasta nakil hizmetimizin bu şekilde engellenmesini kınıyor, kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”