CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, katıldığı bir televizyon programında, “Suriyeli insanların asteğmen yapıldığı, asker yapıldığı, subay yapıldığı bilgisi biz de mevcut. Suriyeliler şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri’nde subay olarak görev yapıyorlar. İddia değil bir bilgi” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP’li Veli Ağbaba: Suriyeliler, TSK'de subay olarak görev yapıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Suriyelilerin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) asteğmen, subay ve asker olarak alındığını söyledi,.

Ağbaba, Halk TV canlı yayınında, Ferit Demir'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Demir'in, “Size gelen ihbarlar var mı, seçmen olmayan insanların oy kullanıp kullanmadığıyla ilgili" sorusuna yanıt veren Ağbaba “Belki ilk kez burada paylaşacağım, sadece Suriye'den, vatandaşlık alanlar oy kullanmıyor, bir gerçeği de vurgulamak istiyorum, Suriyeli insanların TSK'de subay yapıldığı bilgisi bizde şu anda mevcut. Bu iddia değil, bir bilgi” dedi.

"İDDİA DEĞİL BİR BİLGİ"

Ağbaba, “Suriyeli insanların asteğmen, asker yapıldığı, subay yapıldığını bilgisi biz de mevcut. Suriyeliler şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri’nde subay olarak görev yapıyorlar. İddia değil bir bilgi. Anne ve babalarının soyisimlerine bakarak, kendi soy isimlerine bakarak görebilirsiniz. Şu anda asteğmen, subay olan Suriyeliler mevcut” diye konuştu.