CHP’liler sabaha dek il binasından ayrılmadı
Fotoğraf: AA

Kayhan AYHAN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçime rekor bir katılım olduğunu söyledi. Kaftancıoğlu, tüm yurttaşları oy kullandıkları sandıklara davet ederken açıklanan manipülatif sonuçlara rağmen coşku ve umut hakimdi.

İstanbul’da Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili seçimleri için oy verme işleminin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda da hareketlik yaşandı. Sandıkların kapanmasına az bir süre kala açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, kentte seçime rekor bir katılımın olduğunu söyledi. Kaftancıoğlu, oy kullanılan 30 bin 850 sandıkta katılım oranını yüzde 90’ın üzerinde olduğunu kaydetti. 

YURTTAŞLARA ÇAĞRI

Bir kaç münferit olay dışında seçimin güzel geçtiğini de belirten Kaftancıoğlu, Sultangazi ilçesinde seçimden çekilen Muharrem İnce’nin üzerine çarpı atılması nedeniyle tutanak çağrısında bulundu. Kaftancıoğlu, yine bir ilçede usulsüz oy kullanımı nedeniyle sandık başkanının görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu. Bu olayların dışında ise gayet sorunsuz bir seçim olduğunu vurgulayan Canan Kaftancıoğlu sandıkların kapanmasının ardından ise tüm yurttaşları oy kullandıkları sandıklara davet etti. Seçim yasağının kalkması ile birlikte Anadolu Ajansı’nın (AA), Tayyip Erdoğan’ı yüzde 60 ile açması il başkanlığında ‘manipülasyon’ yorumlarına neden oldu. Erdoğan’ın oylarının yarım saat içerisinde yüzde 55’e düşmesi ise bu yorumları doğrular nitelikteydi. Saatler ilerledikçe Erdoğan’ın oyları eridi. Erdoğan’ın oylarının düşmesi ise burada alkış ve coşkuyla karşılandı. İnsanların yüzlerinde ise umut ve tebessüm vardı. 

UMUTLA BEKLEDİLER

Erdoğan’ın oylarının yüksek açılması insanların umudunu kıramadı. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olumlu açıklamaları da neşeyi arttırdı. Kılıçdaroğlu’nun ‘öndeyiz’ sosyal medya paylaşımı da burada zafer sloganları attırdı. AA’nın Kılıçdaroğlu’nu geride gösterdiği veri paylaşımın aksine kürsüye çıkan Kaftancıoğlu saat 20.30 sıralarında yaptığı açıklamada noktayı koydu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının yüzde 51,42 olduğunu açıklayan Kaftancıoğlu, Erdoğan'ın oyunun yüzde 43,91 olduğunu söyledi. Seçim yasaklarının ardından 3 saat umutlu geçti.Yurttaşlar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla gün boyu CHP İstanbul il binasında umutlu bekleyişlerini sürdürdü. Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimde önde olduğuna inanan yurttaşlar sabah saatlerine kadar il binasından ayrılmadı.