Çiftçilere yerel tohum çağrısı

Bursa Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu tarafından 2013 yılından bu yana düzenlenen “10 Aralık Toprak Ana Günü” bu sene Fadıllı Mahallesi’nde yapıldı.

Halkın ilgi gösterdiği Toprak Ana Günü’ne Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Çevre ve Kırsal Alan Koordinatörü Arca Atay, Fadıllı Mahallesi Muhtarı Mehmet İşef, Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey de katıldı.

Burada konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak, yerel ürünler ile tohumlar konusunda yaptıkları çalışmalara işaret etti.

Nilüfer’in kırsal mahallelerinde yaşayan insanların refah seviyesini yükseltecek projeler ürettiklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Kırsal mahallelerimizdeki insanların kendi topraklarını ekip biçmesini, toprağı korumasını, GDO’suz ürünler üretmelerini ve ürettiklerini iyi bir şekilde pazarlayarak geleceğe güvenle bakmalarını arzu ediyoruz” dedi.

Ülkelerin biyoçeşitliliğini koruma ve yönetmede çiftçilerin kilit rol üstlendiğini vurgulayan Nilüfer Belediyesi Çevre ve Kırsal Alan Koordinatörü Arca Atay da, ürünlerin yerli tohumlarla üretilmesi gerektiğini söyledi.