Çiğli Belediyesi deprem bölgelerinden gelen 287 depremzedeye kalacak yer tahsis etti. Depremzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar da hızla sürdürülüyor.

Çiğli Belediyesi, 287 depremzedeye kalacak yer tahsis etti

BİRGÜN EGE

Çiğli Belediyesi Depremzede İrtibat Birimi’nin koordine ettiği çalışmalar kapsamında belediyeye başvuruda bulunan 287 depremzedenin konaklama ihtiyacı çeşitli kurum ve gönüllü yurttaşların desteğiyle çözüme kavuşturuldu. Ev, otel ve yurtlara yerleştirilen depremzedelere ev eşyası, gıda kolisi, kıyafet, battaniye, yorgan, ısıtıcı, halı, temizlik ekipmanları, kişisel hijyen paketi ve bebek ürünleri desteğinde bulunuldu.

Depremzedelerin yaşadığı travma sorunu için de görevli uzmanlar tarafından psikolojik danışmanlık hizmeti verilmeye başlanacak. Depremin ilk gününden beri seferberlik çağrısı yapan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, dayanışma kampanyasını büyütmek için iş insanları, esnaf odaları, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve muhtarlar ile bir araya geldi.

Depremzedelerin Çiğli’de konaklama ve eşya ihtiyaçları için de emlakçılar, müteahhitler ve mobilyacılar ile bir araya gelen Gümrükçü, "Zorlu günleri birlikte atlatacağız” dedi. Kente gelmek isteyen depremzedeler için kalacak yer arayışının devam edeceğini söyleyen Gümrükçü, “Misafirlerimizin kente entegrasyonunu sağlamak adına sürekli irtibat halinde olacağız. Kendilerini yalnız ve çaresiz hissettirmeyeceğiz" diye konuştu.

Gümrükçü, Çiğli Belediyesi olarak deprem bölgesine 28 yardım tırı gönderdiklerini ve bundan sonraki süreçte de tüm imkanlarla destek olmaya devam edeceklerini belirtti.