Çiğli Belediyesi şirketi ÇİBEL AŞ’de çalışan Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube üyesi işçiler, ek zam talebiyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada, maaşların asgari ücret altında kaldığı vurgulandı

Çiğli Belediyesi işçilerinden ek zam talebi

BİRGÜN EGE

Çiğli Belediyesi’nin şirketi ÇİBEL AŞ’de çalışan ve geçen nisan ayında grev yapan 930 işçi, ek zam talebiyle açıklama yaptı. Birinci yıl yüzde 36, ikinci yılın ilk altı ayında yüzde 20 ikinci altı ayında da yüzde 17, üçüncü yılda da TEFE artı ÜFE/2 artı 2 oranında zam teklifiyle imzalanan toplu sözleşmeye tepki gösteren işçiler, maaşlarının asgari ücretin altında kaldığını ifade etti.

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Gürkan Turhan, “Yıl boyu TÜİK enflasyonunun, reel enflasyonun yarısına bile gelmediği konusunda ülkenin ana muhalefet partisi ve saygın ekonomistleri hemfikirken, toplu sözleşmemizden gelen haklarımız içinde olarak yalancı enflasyon dediğimiz makul taleplerimizi bile çok görmelerini kabul etmiyoruz” dedi.
Turhan, “Bu yaşadığımız mağduriyetin baş aktörü ülkeyi yönetenler olsa da belediye başkanımız, yöneticileri ve meclis üyeleri mağduriyeti gördüğü halde bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için harekete geçmiyorlarsa, mağduriyete katkı koyarak mağduriyeti katmerli hale getirirler. Biz çözüm üretmeye açık, makul taleplerimiz arkasında dimdik dururken belediye başkanımız Utku Gümrükçü’yü hayat pahalılığının çok altında, makul taleplerimizi karşılamaya davet ediyoruz” diye konuştu.