Çiğli Belediyesi şirketi ÇİBEL A.Ş. ile DİSK Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 100'e yakın işçi sözleşmeye tepki gösterdi.

Çiğli Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

BİRGÜN EGE

Çiğli Belediyesi şirketi ÇİBEL A.Ş. ile DİSK Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine başlayan grevin 6’ncı gününde anlaşma sağlandı. Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM) sosyal medyadan anlaşmanın imzalandığını duyurdu.

İmzalanan 3 yıllık toplu iş sözleşmesine göre ÇİBEL işçileri, ilk yıl için yüzde 36, ikinci yıl için ilk 6 ayında yüzde 20 ikinci 6 ayında yüzde 17 ve üçüncü yıl için de TEFE-TÜFE ortalamasının 2 puan üzerinde bir zam uygulanacağı öğrenildi.

Çiğli Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada “Genel İş Sendikası İzmir 8 No’lu Şubesi ile toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağladık. Belediye emekçimize ve Çiğlimize hayırlı olsun” denildi.

SÖZLEŞMEYE TEPKİ

Çiğli Belediyesi önünde toplanan bir grup işçi ise imzalanan sözleşmeye tepki gösterdi.

Belediye binası önünde sendika yönetiminin istifası için slogan atan işçiler, Genel İş 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin’in istifasını istedi.