"Scream" (Çığlık) serisinin yeni filminde sular durulmuyor. Başrol oyuncusu Melissa Barrera'nın Gazze paylaşımı nedeniyle işine son verildiği Çığlık 7’nin yönetmeni Christopher Landon da filmden ayrıldı. Barrera'nın filmin kadrosundan çıkarılmasının ardından oyuncu Jenna Ortega da seriden ayrıldığını duyurmuştu.

Kaynak: AA
Çığlık 7'de sular durulmuyor: Filmin yönetmeni de projeden ayrıldı

Melissa Barrera ile Jenna Ortega'nın Çığlık 7 filminden ayrılmasının ardından yönetmen Christopher Landon da projeden çekildiğini açıkladı. 

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına yönelik Amerikan ve Avrupa sinemasında tepkilerini ortaya koyan aktör ve aktrislerin karşılaştığı baskılar gündem olmaya devam ediyor.

Başrol oyuncusu Barrera'nın kasım ayında Gazze konusundaki sözlerinin ardından işine son verildiği Çığlık 7 filminin yönetmeni Landon da filmle ilgili görevinden haftalar önce ayrıldığını duyurdu.

Sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı açıklamada Landon, "Çığlık 7'den haftalar önce resmen ayrıldığımı duyurmak için şu an iyi bir zaman. Bu benim için rüya bir işti ancak kabusa döndü. Bu işin parçası olan herkes için kalbim kırık, ancak şimdi yola devam etme zamanı" ifadesini kullandı.

Landon, ayrılmasını doğrudan Gazze konusuna bağlamasa da filmin başrol oyuncusu olarak belirlenen Barrera'nın işine son verilmesiyle ortaya çıkan boşluğun doldurulamadığı bildirildi.

Barrera, kasım ayında Instagram'daki hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan krizi 'toplama kamplarına' benzetmiş ve Batı medyasının sadece İsrail'in bakış açısını yansıttığını ifade etmişti.

Filmin yapımcıları 'antisemitizm' iddiasıyla Barrera'nın işine son vermiş, ertesi gün de filmin bir diğer yıldızı Jenna Ortega filmden ayrıldığını duyurmuştu.