Cihangir Aslan’ın ilk albümü 'Roots' yayımlandı

Son yıllarda yükselişe geçen yerli sahnenin elektronik müzik kanadı git gide daha güçlü bir hâl almaya başlarken, bu alanda bir albüm daha yayımlandı. İstanbullu müzisyen ve prodüktör Cihangir Aslan’ın ilk albümü Roots'u dinleyicisiyle buluşturdu.

Toplam yedi parçadan oluşan Roots, inişleri, çıkışları, çözümlemeleri ve katarsisleriyle beraber bu anlatının altını güçlü bir biçimde dolduruyor. Aynı zamanda albümde sürpriz bir de Hüsnü Arkan düeti var.

MMA’da (Modern Müzik Akademisi) gitar eğitimi aldıktan sonra Galatasaray İTM’den de ses mühendisliği ve müzik prodüksiyonu lisansını alan ve okul yıllarında ses tasarımı ve prodüktörlük çalışmalarının temposunu arttıran Cihangir Aslan'ın varoluşunu ve albümün ismiyle müsemma olarak köklerini arayışını hikâye ettiği Roots şehirde kaybolmaya yüz tutmuş modern insanın dönüp tekrar doğaya ve özüne bakmaya çalışmasını bir anlatı olarak kuruyor. Sonar İstanbul 2018’de Synthesis adlı projeyle yer alan Aslan'ın aynı zamanda ilk özgün projesi olan albüm, Subroomer Records etiketiyle bugün dijital platformlardaki yerini aldı.

***

1987 doğumlu Cihangir Aslan İstanbul merkezli bir elektronik müzik sanatçısıdır.

MMA’da Jazz Gitar bölümünden mezun olduktan sonra Galatasaray ITM ses mühendisliği ve müzik prodüksiyonunu kazandı.

Okul döneminde ağırlıklı sound dizayn ve prodüktörlük çalışmarına yöneldi. Aynı dönemde Harems Production ve Taşoda Studio'da ses mühendisliği üzerine çalışma fırsatı buldu. Hüsnü Arkan, Pamela, Klost, Gülay, Bora Duran, Gülden Mutlu gibi isimlerin albümlerinde aranjör olarak yer aldı.

Daha sonraki çalışmalarında deneysel,minimal ve etnik tınılardan esinlendi.

Bu çalışmaları audio - visual performanslarla birleştirerek fiziksel alanda deneyimlemeye odaklandı.Son olarak Sonar İstanbul 2018’de Synthesis projesiyle yer aldı.


Born in 1987, Cihangir Aslan is an Istanbul based electronic musician.

After studying Jazz Guitar at MMA, he was accepted to the Galatasaray ITM sound engineering and music production department.

At that same period, he had the opportunity to work at Harems Production and Tasoda Studio as a sound engineer. He was credited as an arranger on some of the albums of famous Turkish musicians such as Hüsnü Arkan, Pamela, Klost, Gülay, Bora Duran, Gülden Mutlu.

His further work was inspired by experimental, minimal and ethnic tunes.

He then combined these works with audio - visual performances for a physical performance experience. Lastly, in 2018, he appeared on Sonar Istanbul with the Synthesis project.