Cihatçılar havadan vuruldu
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi başkan yardımcısı Tümgeneral Oleg Yegorov, Rus hava güçlerinin İdlib’de El-Nusra örgütüne yönelik operasyon düzenlendiğini duyurdu. Yegorov yaptığı açıklamada "17 Eylül'de Rus Hava Kuvvetlerinin, İdlib ilinin Şeyh Yusuf bölgesinde Nusra Cephesi terör örgütünün üssüne grup hava saldırısı düzenledi. Saldırıda bir silah deposu, iki malzeme deposu imha edildi ve Saha komutanları Bilal Seyyid ve Ebu Ducana el-Diri de dahil, 45'ten fazla militan hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Yegorov, saldırıda öldürülen militanların Suriye askerlerine ve sivillere yönelik saldırıların yanı sıra İdlib'de sabotaj ve terör eylemleri hazırlığında doğrudan yer aldığını söylerken, ayrıca militanların İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne bir günde beş topçu saldırısı düzenlediğini kaydetti.

CİHATÇILAR SALDIRIYOR

Suriye resmi ajansı SANA’dan yapılan açıklamada ise El Nusra Cephesi’nin son günlerde İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde 5 saldırı düzenlediğini kaydetti.

SANA'da yer alan haberde, Hmeymim üssündeki Rus Koordinasyon Merkezi başkan yardımcısı Oleg Cüravlov'in “Gerilimi azaltma bölgesindeki El Nusra Cephesi’nin kontrolündeki bölgelerinden 2’si Halep’te ve 3’ü Lazkiye’de olmak üzere 5 saldırı kaydedildiğini belirtti” ifadelerine yer verildi.

ABD ÜSSÜ VURULDU

ABD’nin Suriye’nin doğusundaki Deyrezor vilayetinde bulunan askeri üssüne ise füzeli saldırı düzenlendi. ABD Merkez Güçleri tarafından yapılan açıklamada, 18 Eylül'de Sewz köyü yakılarındaki üsse saat 07.05 sularında füzeli saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada 107 mm’lik patlamış 3 füzenin ABD üssünün 5 km yakınındaki bir bölgede bulunduğu ve saldırıda herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığı ifade edildi.

ABD askerleri Omer Petrol Sahası için Sewz köyündeki üste konumlanıyor. ABD üssünün yer aldığı bölge aynı zamanda Demokratik Suriye Güçleri'nin (SDG) kontrolünde bulunuyor.

Sewz köyündeki ABD üssü birçok kez füzelerin hedefi oluyor. En son üs 16 Eylül’de saldırıya uğramıştı. Deyrezor’daki ABD üssü, 24 Ağustos’ta yine hedeflenmiş 3 ABD askeri yaralanmıştı. ABD Merkez Güçleri’nden yapılan açıklamada “Güçlerimize saldıran hiçbir grup güven içerisinde olmayacaktır” denilmiş ve vatandaşlarını korumak için gerekli her şeyin yapılacağı belirtilmişti.