Muğla’nın Deştin ve Bayır mahallelerinde yapımı süren çimento fabrikası için gelen iş makinelerine karşı bölgede yaşayan yurttaşlar yolu kapatarak projeyi protesto etti.

Çimento fabrikasına karşı yurttaşlar yolu kapattı

Aycan KARADAĞ

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Bayır ve Yatağan'ın Deştin mahalleleri arasında kalan 7 bin 751 dönümlük arazide Muğla Çimento şirketi tarafından yapılmak istenen fabrikaya karşı yurttaşların direnişi sürüyor.

Proje için verilen “çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu” kararının iptaline karşı açılan dava sürmesine rağmen şirket bölgeye iş makineleri gönderdi. Bölgede yaşayan yurttaşlar ise iş makinalarını bölgeye geçirmeyerek yolu kapattı. Yurttaşlar, projeyi protesto ederek iş makinalarının alana sokmayacaklarını belirtti.

DOĞAMIZI KORUYACAĞIZ

Muğla Çevre Platformu Menteşe Meclisi üyesi Haluk Özsoy, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Mahkeme devam ederken burada şirket iş yapamaz. Son olarak bilirkişi keşfi oldu. Keşif raporu daha çıkmadı. Şirket burada suç işliyor. Bölgede yaşayan yurttaşlar olarak buna izin vermeyeceğiz. Doğamızı koruyacağız” diye konuştu.

Özsoy şunları dile getirdi: “Çimento fabrikasına ilişkin sürdürdüğümüz mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz. Çimentoya inat, yaşasın hayat. Destin çayı özgür akacak, Muğla cennet kalacaktır.”