60 yılın en kötü cıcak hava dalgasıyla mücadele edilen Çin’de bazı fabrikalar üretime ara verdi. Kararın halkın elektrik kullanımına öncelik vermek için alındığı kaydedildi.

Çin'de aşırı sıcaklar: Bazı fabrikalarda üretime ara verildi
Fotoğraf: AA

60 yılın en kötü sıcak hava dalgasıyla mücadele eden Çin'de bazı fabrikalar elektrik tasarrufu için üretime ara verdi

Bloomberg HT’de yer alan habere göre, yetkililer bazı büyük şehirlerde fabrikaların üretimi geçici olarak durdurmasını talep etti.

HALKIN ELEKTRİK KULLANIMINA ÖNCELİK VERİLECEK

80 milyondan fazla kişinin yaşadığı ve önemli sanayi bölgelerinden biri olan Siçuan'da yetkililer halkın elektrik kullanımına öncelik vermek için üretimin cumartesi gününe kadar durdurulacağını açıkladı. Siçuan eyaletinde Apple'ın tedarikçisi Foxconn ve Intel gibi dünyanın en büyük elektronik şirketleri bulunuyor.

Ülkedeki diğer bazı bölgelerde de elektrik tüketiminde klima kullanımının önceliklendirileceği duyuruldu.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Sözcüsü Jin Şiandong, dün (16 Temmuz) yaptığı açıklamada sıcak hava dalgası ve kuraklık nedeniyle hidrolik güç üretiminin azaldığını, ülkenin elektrik üretimi için kömür kaynaklarını daha fazla kullanacağını açıkladı.

İklim değişikliğindeki kötüleşme nedeniyle yaşanan sıcak hava dalgasının daha yaygın hale gelmesi bekleniyor. Hafta sonu Siçuan'da sıcaklık 44 derece ile rekor seviyeye yükselmişti.