Çin’de hayat normale dönüyor

Koronavirüsün ortaya çıktığı Çin’de hayat normalde dönüyor. Başta Vuhan olmak üzere Hubei eyaletindeki tüm kentlere destek için Çin’in birçok bölgesinden gelen sağlık ekipleri evlerine dönmeye başladı. Virüsün en çok etkilediği Hubei eylaeti haricindeki işletmelerin yüzde 90’ınından fazlası açıldı. Vuhan dışında 12 gündür yeni bir koronavirüs vakasının görülmediği eyalette, farklı şehirlerden gelen sağlık ekipleri alkışlar ve çiçeklerle evlerine uğurlandı.

ÜRETİME YENİDEN BAŞLADIK

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Sözcüsü Meng Wei ise düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde büyük ölçekli işletmelerin üretimlerine yeniden başlama oranında hızlı bir artış kaydedildiğini ve Hubei dışında diğer bölgelerde işletmelerin yüzde 90'dan fazlasının işbaşı yaptığını açıkladı.

FAVİPİRAVİ, ADLI İLAÇ İYİLEŞME SÜRECİNİ HIZLANDIRIYOR

Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi başkanı Zhang Xinmin, yaptığı açıklamada Favipiravir adlı ilacın corona virüsü üzerinde ciddi şekilde etkili olduğunu belirtti. “Favipiravir” isimli ilacın hafif ve düzenli vakalar için iyileşme süresini 11 günden 4 güne indirdiği açıkladı.

FAVİPİRAVİR NEDİR?

Japonlar tarafından geliştirilen bir ilaç olan Favipiravir 2014 yılından beri Japonya’da ve bazı ülkelerde satışta. Virüslerle mücadele eden Favipiravir’in yapılan denemelerde herhangi bir ters etki göstermediği ve koronavirüsünün tedavisinde faydalı olduğu Çinli yetkililer tarafından iddia edildi.