Çin’i geride bıraktılar, ölüm oranında ilk sıradalar: İtalya’da kriz derinleşiyor

Dünyada koronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen İtalya, ölüm sayısında Çin’i geride bıraktı. Ülkede 3 bin 400’den fazla insan Covid-19 nedeniyle hayatını kaybederken, ölüm oranı yüzde 8’in üzerine çıktı. Dünya ortalaması ise yüzde 4 düzeyinde. İtalya'da görülen vaka sayısı, bir günde 5 bin 322 artarak 41 bin 35'e çıktı.

Dünya genelinde görülen vaka sayısı 246 bini aştı. Şu ana kadar hastalananların 88 bini iyileşti. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 10 bini geçti.

Dünyada durum şöyle:

ÇİN’DE VAKASIZ GÜNLER

► Çin’in ana kesiminde son iki gündür lokal vaka tespit edilmediği ve yeni ortaya çıkan vakaların hepsinin yurtdışından geldiği açıklandı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, ana kesimde tespit edilen 39 yeni vakanın tamamı yurtdışından geldi.

► Çarşamba gecesi yapılan son güncellemeye göre ABD genelindeki koronavirüs kaynaklı ölü sayısı 150 düzeyinde. Vaka sayısı ise 9 bin 345’e çıktı. ABD medyasına yansıyan haberlere göre, California Valisi Gavin Newsom, perşembe akşamı eyaletin 40 milyon sakinini kapsayacak şekilde 'evde kalma emri' verdi.

► Hollanda’da çarşamba akşamı koronavirüs oturumunda bayılan Sağlık, Refah ve Spor Bakanı Bruno Bruins istifa etti. Ülkede vaka sayısı 3 bine yaklaşırken, can kaybı 100’ü aştı.

► İran’da ölü sayısı bin 433’e çıktı. İran Sağlık Bakanlığı yetkilileri virüse yakalananların sayısını ise 19 bin 644 olarak açıkladı.

► İspanya Sağlık Bakanlığı, koronavirüsten ölenlerin sayısının bin 2'ye, vaka sayısının da 19 bin 980’e çıktığını duyurdu

► Rusya’da koronavirüs vakası 52 kişi birden artarak 199’a yükseldi. Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi’nden yapılan açıklamada, Covid-19’un 52 kişide daha tespit edildiği belirtildi.