Cinayet turizmine karşı 80 bin imza toplandı

Türkiye’deki av turizmine karşı başlatılan kampanyada tam 80 bin toplandı.

Hayvanları ve yaban hayatı koruma vakfı WWF, change.org'da başlattığı imza kampanyasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün açtığı "av turizmi ihalelerinin" iptal edilmesini talep ediyor.

İmzalar kısa sürede bakanlığa teslim edilecek, ancak Bianet'in haberine göre daha şimdiden Giresun’da bir boz ayı “yasal” olarak avlandı bile.

10 İLDE AV İHALESİ AÇILDI
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 15 ayı, 109 yaban keçisi ve dört çengel boynuzlu dağ keçisinin de aralarında bulunduğu birçok yabani hayvan türünün 1 Mayıs-15 Aralık tarihleri arasında avlanmasına izin vermişti. Av turizmi için ihale yapılan iller arasında ise şunlar bulunuyor: Adıyaman, Ankara, Giresun, Denizli, Antalya, Artvin, Bolu, Erzincan, Erzurum, Hatay.

Farklı illerde yapılacak ihalelerden sonra en çok para ödemeyi taahhüt eden av turizmi acenteleri, elde ettikleri kotaları avcılara satması planlanıyordu.

Kararın güvenilir bilimsel veriler olmadan, gözlemlere dayanarak verildiğini belirten WWF-Türkiye şubesi, küçük, yerel toplulukların yaşamlarını sürdürebilmek için yaptığı avcılık dışındaki tüm avlanma faaliyetlerinin yasaklanması gerektiğini vurguluyor.

WWF-Türkiye ise doğal yaşam ortamları hızla daralan yabani hayvanların ister istemez insanlarla karşı karşıya geldiğini ancak bunun sayılarında artış olduğu anlamına gelmediğini söylüyor.

WWF'e göre Türkiye’deki avcılık faaliyetleri bu sınıfta değerlendirilecek türde faaliyetlerin arasında değil.


Cinayet ekonomisi