Cinayetler de tehditler de son bulmuyor

HABER MERKEZİ

Ne kadın cinayetleri ne de kadınlara yönelik tehditler sona ermiyor. İstanbul’da metrobüste bir erkeğin tartıştığı kadına, tehditler savurduğu ortaya çıktı. Olay önceki gün öğle saatlerinde Beylikdüzü Güzelyurt Metrobüs Durağı’nda yaşandı. İddiaya göre bir erkek, kadın yolcu ile yer verme nedeni ile tartışmaya başladı.

Erkek yolcu tartıştığı kadını, "Benim senin gibi eşim olsa kafasını koparırım. Ben kafa kopartmaktan yattım. Ben 8 senedir mahkumum. Pandemi nedeniyle çıktım" diye tehdit etti. Kadına tehditler savuran yolcu daha sonra metrobüsten indi. İki tarafın da polise giderek şikâyetçi olmadığı öğrenildi.

ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

Konya’da ise Özbekistan uyruklu Irodakhon Djuraboeva (39) evinde vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanmış olarak ölü bulundu. Olay, dün saat 07.00 sıralarında Meram ilçesinde meydana geldi. Arkadaşı kapıyı açan olmayınca durumdan şüphelenip çilingir yardımıyla içeri girdiğinde Djuraboeva’yı buldu ve ardından polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. Djuraboeva’nın cansız bedeni otopsi için Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. 39 yaşındaki Djuraboeva’yı öldüren, Afganistanlı Noor Muhammed Subhanool Çumra ilçesi Küçükköy Mahallesi’nde polis tarafından yakalandı. Subhanool’un, ilk ifadesinde, Djuraboeva’yı öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi. Şırnak’ın Uludere ilçesinde de 21 Nisan’da boşandığı Berivan Altürk’ü katleden Metin Şengil, emniyet ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Saldırının ardından kayıplara karışan Şengil, 23 Nisan’da Uludere Emniyet Müdürlüğüne giderek teslim olmuştu.

Şengil, emniyette ifade işlemlerinin ardından dün Uludere Adliyesi’ne sevk edildi. Şengil, adliyedeki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi tarafından “Kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde Fulya Öztürk’ü çalıştığı pastanede tabancayla öldüren Hasan Ozan Baştosun hakkında mütalaa verildi. Savcı, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası talep etti. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip davayı 9 Mayıs’a erteledi.