Çok sayıda kadına cinsel istismar ve tacizde bulunmakla suçlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, film yapımcılığına geri dönmek istediğini söyledi

Cinsel istismarla suçlanan Hollywood yapımcısı Weinstein: Yapımcılığa geri dönmek istiyorum

Cinsel tacizle saldırının yanı sıra tecavüzle de suçlanan ve mahkeme önüne çıkmaya hazırlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, bir yıldan uzun süre sonra ilk kez medyaya açıklama yaptı.

BBC Türkçe'nin haberine göre; New York Post gazetesine konuşan Weinstein, kendisini "unutulmuş bir adam" gibi hissettiğini, davası sonrası film yapımcılığına geri dönmek istediğini söyledi.

Harvey Weinstein, kadınlara yaptıkları nedeniyle aslında övülmesi gerektiğini ima eden açıklamalar yaptı.

Tecavüzle de suçlanan yapımcı, "Ben kadın yönetmenlerin, kadınlarla ilgili projelerine en fazla şans veren film yapımcısıyım. 30 yıl öncesinden bahsediyorum. Bugün artık bunun moda haline geldiği zamandan değil. Bunu ilk ben yaptım, bunun öncüsüydüm" dedi.

Cinsiyet eşitliği konusunda yaptıklarının içinin boşaltıldığını savunan Harvey Weinstein, oyuncu Gwyneth Paltrow'u 2003 yılında 10 milyon dolarlık ücret ile en fazla kazanan aktris yapanın kendisi olduğunu söyledi.

İngiliz oyuncu Gwyneth Paltrow da Weinstein'i suçlayan kadınlardan biri.

67 yaşındaki yapımcı, aralarında 30'dan fazla oyuncunun olduğu 70'den fazla kadın tarafından tecavüz, cinsel taciz ve saldırı iddiasıyla suçlanıyor.

Ünlü yapımcı 6 Ocak'ta ilk kez hakim karşısına çıkacak.

25 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı

Harvey Weinstein, "Bu şehrin beni şu an suçlandığım şeylerle değil, yaptıklarımla hatırlamasını istiyorum" dedi. Weinstein, "hastalığını abarttığı" yönündeki yorumlar nedeniyle, hastane odasında gazeteye konuşma gereği duyduğunu da açıkladı.

Harvey Weinstein'i suçlayan üç kadını temsil eden avukat Douglas H Wigdor ise "Bay Weinstein'in, davanın hemen öncesinde yaptığı bu halkla ilişkiler çalışması bizi, iddialarımızın takipçisi olma ve ipliğini pazara çıkarma konusunda daha fazla motive etti" açıklamasını yaptı.

Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, geçen hafta kendisini suçlayan yaklaşık 30 kadınla 25 milyon dolar tazminat karşılığında anlaştı.

Weinstein kendisi ile ilgili suçlamaları "ilişkilerin rızaya dayalı olduğunu" savunarak reddetmişti.

WEINSTEIN'A TIMES UP TEPKİSİ

Onlarca kadının tecavüz ve cinsel tacizle suçladığı ABD'li ünlü yapımcı Harvey Weinstein’ın kendisini ‘öncü ve unutulmuş adam’ diye tanımladığı skandal röportajına tepki gecikmedi.

Cinsel tacize tepki olarak Hollywood ünlüleri tarafından kurulan Time's Up (Süre Doldu) adlı hareketin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Weinstein’ın psikolojik işkence ve manipülasyon yaptığı belirtildi, “Toplumun kendisinden şüphe etmesini sağlamaya çalışıyor” uyarısında bulunuldu.

Rose McGowan ve Ashley Judd gibi oyuncuların da aralarında bulunduğu ‘Silence Breakers’ (Sessizliği Bozanlar)olarak bilinen 23 kadının imzasını taşıyan açıklamada, “Weinstein unutulmak istemediğini söylüyor. İyi çünkü unutulmayacak” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “O, her şeyi alan ve hiçbir şey hak etmeyen bir seks avcısı ve pişman olmayan bir istismarcı olarak hatırlanacak. Karşı koyan ve yeter diyen sayısız kadının ortak iradesinde hatırlanacak. Bu saldırganın, istismar mirasını tekrar yazmasına izin vermeyi reddediyoruz” denildi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.