Hukuk bürosuna iş başvurusunda bulunan avukat E.B.'ye 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırıda bulunmak' suçundan tutuksuz yargılanan avukat Mehmet Teoman Seyithanoğlu'nun iş başvurunda bulunan kadın avukatlardan işe başlamaları halinde etek giymelerini istediği ortaya çıktı. Duruşma, eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

Cinsel saldırı suçundan yargılanan avukatın, iş başvurusunda 'etek şartı' koyduğu ortaya çıktı

Ankara'nın Çankaya ilçesinde 79 yaşındaki avukat Mehmet Teoman Seyithanoğlu'nun hukuk bürosuna iş başvurusunda bulunan avukat E.B.'ye 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırıda bulunmak' suçundan tutuksuz yargılandığı davada daha önce yanında çalışan avukat S.Ö. tanık olarak dinlendi.

Avukat S.Ö., "Sanık, iş başvurusunda bulunan kadın avukatlardan işe başlamaları halinde etek giymelerini isterdi" dedi.

Avukat E.B., 2 yıl önce iş görüşmesi için gittiği hukuk bürosunda avukat Mehmet Teoman Seyithanoğlu'nun kalça ve göğüs bölgesine dokunup, cinsel saldırıda bulunduğunu ifade ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Mehmet Teoman Seyithanoğlu hakkında 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırıda bulunmak' suçundan dava açıldı. Davanın 3'üncü duruşması, Ankara 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya E.B., tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Sanık Mehmet Teoman Seyithanoğlu ise duruşmaya katılmadı.

'BÜROYU GEZDİRME BAHANESİYLE FİZİKİ TEMASTA BULUNURDU'

Duruşmada sanık Mehmet Teoman Seyithanoğlu'nun yanında daha önce çalışan avukat S.Ö. tanık olarak dinlendi. Avukat S.Ö., daha önce Mehmet Teoman Seyithanoğlu ile aynı avukatlık bürosunda çalıştığını belirterek, "Sanık Mehmet Teoman Seyithanoğlu, mağdur E.B.'nin ailevi durumundan ve fiziksel yapısından bahsetmişti. Kendisi bürosunda çalışmak üzere avukat alacağında, beğenmezse görüşmeyi fazla uzatmazdı. İlgili kişiyi beğenirse, büroyu gezdirme bahanesiyle genelde fiziki temasta bulunur. Bir avukat hariç hep kadın avukat yanında çalışırdı. Sanık, iş başvurusunda bulunan kadın avukatlardan işe başlamaları halinde etek giymelerini isterdi ve gerekçe olarak da büronun ciddi bir iş yeri olduğunu söylerdi" dedi.

Duruşma, eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

DHA