İki kadına cinsel tacizde bulunmakla suçlanan Kopenhag Belediye Başkanı Frank Jensen görevlerinden istifa etti. Jensen'in en az 8 kadını daha cinsel tacize maruz bıraktığına dair şikayetler var.

Cinsel tacizle suçlanan Kopenhag Belediye Başkanı istifa etti

On yıldır Kopenhag belediye başkanı olan ve aynı zamanda hükümetteki Sosyal Demokrat Parti’nin genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Frank Jensen, iki kadının cinsel taciz suçlamalarının ardından görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Danimarka'da son haftalarda cinsel taciz ve ayrımcılığa karşı başlatılan #MeToo (Ben de) hareketi artarak devam ederken, ülkenin başkenti Kopenhag'ı 2010'dan beri yöneten Belediye Başkanı Frank Jensen iki kadına cinsel tacizde bulunmakla suçlandı.

59 yaşındaki Jensen, tepkilerin ardından belediye başkanlığı ve Sosyal Demokrat Parti’nin genel başkan yardımcılığı görevlerini bıraktığını açıkladı.

"Bu, yapmak istediğim tüm siyasi çalışmaları gölgede bırakacak. Bu yüzden istifa etmeye karar verdim" diyen Jensen, "Kırdığım kadınlardan özür dilerim" ifadelerini kullandı.

Taciz olaylarından birinin 2012'de diğerinin ise 2017'de düzenlenen farklı etkinliklerde gerçekleştiği öğrenildi. Kadınlardan birinin, Jensen'in başkan yardımcılığı yaptığı Sosyal Demokrat Parti çalışanı olduğu belirtildi.

EN AZ 8 KİŞİ DAHA ŞİKÂYETÇİ

Pazar günü, partinin genç kanadının başkanı Sværke Priess, Jyllands-Posten gazetesine verdiği demeçte, en az sekiz kişinin daha Jensen'i tacizle suçladığını söyledi.

BAŞBAKANDAN AÇIKLAMA

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, suçlamaların çok ciddi olduğunu söyleyerek, “Sosyal Demokrat Parti’nin bazı sorunları olduğu bir gerçek ve bunların hemen değişmesi gerekiyor” dedi.


1990’larda kariyerine başlayan ve 30 yılı aşkın bir süredir siyaset sahnesinde bulunan Jensen daha önce adalet bakanı ve araştırma bakanı olarak görev almıştı.

Hem Kopenhag'da yerel olarak hem de Sosyal Demokratlar için ulusal düzeyde etkili bir figür olan Jensen, devletin sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliğini güçlendirmeye katkıda bulunmayı amaçlayan Rockwool Vakfı ve belediye işveren organizasyonu K.L.'nin yönetim kurulu ekibinde bulunuyor. Ayrıca, ülkenin sosyal güvenlik sistemi şirketi Udbetaling Danmark'ın da başkanı.