İngiltere Premier Lig'de Pep Guardiola ile Mikel Arteta’yı karşı karşıya getiren sezonun en kritik maçında, Manchester City üstün bir oyunla Arsenal’İ 4-1 yenerek şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj sağladı. Arsenal’le puan farkını 2’ye indiren City’nin 2 maç eksiği bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi
Çırak ustayı yenemedi: Premier Lig’de sezonun maçını Manchester City kazandı
Fotoğraflar: DepoPhotos

Premier Lig'de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadelede Manchester City, ligde son üç maçında berabere kalarak yara alan lider Arsenal'İ ağırladı.

Dev maç, eskiden City’de Pep Guardiola’nın yardımcısı olan Mikel Arteta’yı da ustasıyla karşı karşıya getirdi.

Manchester temsilcisi, maçın 7. dakikasında Belçikalı yıldızı Kevin de Bruyne'nin şık plasesiyle 1-0 öne geçti.

Ev sahibi, 45+2’de de Bruyne’nin kullandığı serbest vuruşta John Stones’un VAR kararıyla gole dönen kafa vuruşuyla skoru 2-0’a getirdi.

DE BRUYNE YİNE SAHNEYE ÇIKTI

İkinci yarının başında sahneye bir kez daha Kevin de Bruyne çıktı. Yıldız futbolcu, Erling Haaland’dan aldığı pasla takımını 54. dakikada 3-0 öne geçirdi.

Arsenal'ın 86. dakikada Holding ile farkı ikiye indirdiği mücadelenin 90+5. dakikasında Norveçli futbolcu Haaland, maçın skorunu belirleyen golü attı: 4-1.

Son 6 sezonda 5. şampiyonluğu, üst üste 3. şampiyonluğunu kovalayan ve iki maç eksiği bulunan Manchester City, bu galibiyetinin ardından puanını 73'e çıkarırken, lider Arsenal 75 puanda kaldı.

Arsenal, ligde 2 Mayıs salı günü zor günler geçiren Chelsea ile kendi evinde kozlarını paylaşacak. Manchester City ise 30 Nisan Pazar günü deplasmanda Fulham ile karşılaşacak.