Oyuncu Civan Canova'nın cenazesi, 23 Ağustos'ta İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Salon'da düzenlenecek törenin ardından, öğlen namazını takiben Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek

Civan Canova'nın cenaze programı belli oldu

Oyuncu Civan Canova, 67 yaşında hayatını kaybetti. Civan Canova için düzenlenecek Cenaze töreninin detayları belli oldu. Canova için 23 Ağustos Salı günü İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Salon'da 11.00'da Tören düzenlenecek.

Ardından Zincirlikuyu Camii'ne götürülecek olan Canova'nın cenazesi, öğlen namazını takiben Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

CİVAN CANOVA KİMDİR?

1955 yılında Ankara'da doğdu. İlkokul yıllarında Ankara Radyosu'nda babasının yönetmenliğini yaptığı Radyo Çocuk Saati’nde küçük roller aldı.

1973 yılında Ankara Koleji'nden mezuniyetinin ardından konservatuvar sınavlarına hazırlandığı 1974 yılının yaz aylarında Yılmaz Güney'in Arkadaş filminde oyunculuğa başladı.

Yazarlığa ilk kez, 1989 yılında Kör Buluşma isimli bir film senaryosu yazarak başladı. Bu senaryo Kültür Bakanlığı'nın açtığı senaryo yazma yarışmasında ilk ona girdi.

1994’te ilk oyunu Kıyamet Sularında'yı yazdı. Bu oyunu Kenan Işık tarafından sahnelendi; İsmet Küntay En İyi Yazar Ödülü’ne ve Avni Dilligil En İyi Tiyatro Yazarı Ödülü'ne değer görüldü.

1996 yılında Bizim Aile dizisinin senaryosunu yazdı ve dizide Ataç karakterini canlandırdı.

2006 yılında Eve Dönüş filmindeki işkenceci polis rolü ile Altın Portakal En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü, 2011 yılında Ölüleri Gömün oyunundaki rolü ile Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü'nü kazandı.