Cizre tablosu ağırlaşıyor!

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yaklaşık 1 hafta önce Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) ile Hizbullah'ın siyasi kanadı olarak bilinen gerici HÜDA-PAR üyeleri arasında çıkan silahlı çatışmada yaralanan Zeki Alar (32), Diyarbakır'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye Cizre ilçesinde YDG-H üyeleri ile HÜDA-PAR arasındaki çatışmalarda yaralanan Alar, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde yapılan tedaviye rağmen kurtarılamadı. Alar'ın yaşamını yitirdiğinin duyulması üzerine DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek ile yöneticiler ve MEYA-DER yöneticileri hastaneye gitti. Alar'ın cenazesinin Cizre ilçesinde toprağa verildi. Alar’ın cenazesi, binlerce yurttaşın omuzlarında Cizre Asri Mezarlığı’nda defnedildi.

'OYUNA GELMEYECEĞİZ'
Defin işleminin ardından ardından konuşan HDP Şırnak Milletvekilli Faysal Sarıyıldız ise, son 10 gün içinde Cizre’de yoldaşlarını toprağa verdiğini belirterek, artık devletin Hizbul-Kontra’yı kullanarak halka yönelmesini kabul etmeyeceklerini söyledi.

Sarıyıldız, şöyle devam etti: “Herkes şunu iyi bilsin ki biz bu saldırılara karşı kendimizi koruyacağız. Her saldırı karşısında gençlerimiz, kadınlar, yaşlılar herkesin sokaklara çıkarak onlara karşı mücadele edecektir. Bu halk onları tükürüğünde boğar, ama biz diyoruz ki yapılanların devlet tarafından, AKP bu süreci sabote girişimi olduğunu bildiğimiz için, bu oyunlarına gelmeyeceğiz.”

YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI DÖRT OLDU
Cizre'deki olaylarda daha önce Yasin Özer, Barış Dalmış ve Abdullah Deniz hayatını kaybetmişti. Alar'ın vefatıyla ilçedeki olaylarda ölenlerin sayısı 4'e yükselmiş oldu.

AKP TARAFINI SEÇMİŞTİ
Dört kişinin yaşamını yitirdiği birçok kişinin de yaralandığı çatışmanın ardından AKP cephesinden dikkat çekici açıklamalar gelmişti. Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ile Bülent Arınç'ın birbirleri takip eden açıklamalarında 'HÜDA-PAR üyeleri mağdur oldu' mesajı öne çıkmıştı. Açıklamalarda çatışmaları YDG-H üyelerinin başlattığı iddia edilirken HDP kanadından yapılan açıklamada ise olayın HÜDA-PAR'ın bir provokasyonu olduğu dile getirilmişti. Yine bu süreçte KCK yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda HÜDA-PAR saldırılarının AKP'den güç alınarak gerçekleştiği ifade edilirken tespite KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu bir yazısında yer vermişti.