Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkezi önünde bir araya gelen emekçiler, ek zam talebiyle eylem yaptı. İşçiler, "Taleplerimize kulak verin, ek protokolü imzalayın" dedi. İşçiler, talepleri karşılanmadığı takdirde iş bırakacak.

Kaynak: Haber Merkezi
ÇMO işçilerinden ek protokol çağrısı: Taleplerimize kulak verin

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) işçileri, ek zam talebiyle eylem yaptı.

Tez-Koop-İş Sendikası'nda örgütlü işçiler, ücretlerinin iyileştirmesi adına ek protokol imzalamak için ÇMO’yu masaya çağırdığını fakat dönüş sağlanmadığına dikkat çekerek taleplerine kulak verilmesi çağrısı yaptı.

Genel merkez önünde bir araya gelen işçiler adına konuşan Tez-Koop-İş Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Özgen, sendika tarafından bir ay önce, ÇMO’ya, işçilerin ücretleri ve özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin görüşme çağrısında bulunduklarını fakat oda yönetimi kurulunca sendikaya herhangi bir dönüş sağlamadığını anımsattı.

"YAŞAM KOŞULLARI İNSAN ONURUNA YAKIŞIR OLMAKTAN UZAK"

Özgen,  "Üyelerimizin taleplerine kulak verin. Ek protokol çağrımızı yanıtlayın. Üyelerimizin emeklerinin karşılığını almalarını; zorunlu ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ücretlerle çalışmalarını sağlamak için yürürlükteki toplu iş sözleşmesine ek bir protokol yapmak istiyoruz" dedi.

İşçilerin yaşam koşullarının insan onuruna yakışır olmaktan uzak olduğuna dikkat çeken Özgen, şu ifadeleri kullandı:

"ÇMO emekçileri geçinemiyor. Resmi enflasyon oranlarının katbekat üstüne çıkan gerçek enflasyon oranları ve alım gücündeki sert düşüşler karşısında geçinmek, barınmak, en temel ihtiyaçlarını karşılamak oda emekçileri için imkânsız hale geliyor. ÇMO Yönetim Kurulu, yapılan personel toplantılarında emekçilerin taleplerini dinlemiyor; sendikamızın ek protokol çağrısını yanıtsız bırakıyor. Ücrete ilişkin talepler odanın mali durumu gerekçe gösterilerek geri çevriliyor. Oda Yönetim Kurulu, maaşların ödenebilmesinin tek yolunun odanın bütçesinin temelini oluşturan üye aidatlarının toplanması olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Emekçilerin, oda üyeleriyle aidatların ödenmesine ilişkin yapmak durumunda kaldığı görüşmeler yine emekçileri yıpratıyor. Bu yıpratıcı süreç sonunda, son dönemlerdeki en yüksek aidat gelirlerine ulaşılmış olsa da Oda Yönetim Kurulu tarafından ücrete ilişkin bir iyileştirme öngörülmüyor."

Üyelerimizin emeklerinin karşılığını almalarını; zorunlu ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ücretlerle çalışmalarını sağlamak için yürürlükteki toplu iş sözleşmesine ek bir protokol yapmak istiyoruz. Her türlü baskı ve mobbingden arındırılmış bir çalışma ortamının güvence altına alınmasını istiyoruz. Varlık amaçlarından biri emeğin hakları için mücadele etmek olan ÇMO’da; emeğin değerinin bilinmesini ve emekçinin özne olarak tanınmasını istiyoruz."

ÇMO Yönetim Kurulunu masaya çağıran Özgen, işçilerin taleplerinin dikkate alınmadığı takdirde iş bırakma dahil her türlü eylem ve etkinlikler gerçekleştireceklerini bildirdi.