CNN’in AKP yorumu: ’Korku işe yarıyor’

ÖMÜR ŞAHİN KEYİF

ABD merkezli CNN televizyonunda yer alan gezi programı ‘Parts Unknown’ (Bilinmeyen Yönler) pazar akşamı yayınlanan bölümünü İstanbul’a ayırdı.

Anthony Bourdain’in sunduğu program, 40 dakika boyunca İstanbul’un tarihi ve kültürel özellikleri, yeme içme alışkanlıklarının yanı sıra Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi atmosfere odaklandı. AKP’nin baskıcı politikalarına ve ifade özgürlüğüne kasteden kısıtlamalara dikkat çekildi.

‘Şehri tanımak mı istiyorsun, taksiciye sor’ diyen Bourdain, bir taksinin içinde yaptığı şehir turunda İstanbul’u son gelişinden çok daha farklı bulduğunu ifade ederken, kenti saran inşaat kirliliğine dikkat çekti.

Üç Emmy’li programda, içinde Serra Yılmaz, Gündüz Vassaf, Kağan Sezyum gibi isimlerin de bulunduğu İstanbullularla yaptığı ilginç sohbetlere de yer verilirken, Gezi Direnişi’ne vurgu yapılarak Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nda röportajlar yapıldı.

Program 1 Kasım seçimlerinde AKP’nin aldığı sonuç vurgulanarak bitirilirken, seçim öncesi ülkede yaşanan saldırılar da hatırlatılarak, “Korku işe yarıyor” denildi.