Zonguldak’ta, E.V. isimli 11 yaşındaki çocuğuna sistematik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan baba Murat V. kendi kızına zincirleme şekilde istismarda bulunduğu gerekçesiyle 33 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, Murat V’nin yargılama sırasındaki tutum ve davranışları sebebiyle 'iyi hal indirimi' uygulayarak cezayı 28 yıl 1 ay 15 güne düşürdü.

Kaynak: DHA
Çocuğuna sistematik cinsel istismarda bulunan babaya 'iyi hal' indirimi!

Zonguldak’ta, 2022 yılında,11 yaşındaki çocuğuna sistematik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Murat V, savcıya verdiği ifadesini değiştirerek hakkındaki iddiaları reddetti.

Zonguldak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu Murat V. SEGBİS ile katılırken, taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.

Mahkeme savcısı, mütalaasını tekrar edip Murat V. hakkında 47 yıla kadar hapis istedi. Murat V. ise mütalaaya karşı, “Ben suçsuzum. Ben yapmadım hepsi iftira. Beni olay günü ocaktan getirdiler. Beni iş yerinden getirirken jandarmalar bana demediklerini bırakmadılar. Bana küfrettiler. Ben suçsuzum, hepsi iftira” dedi.

Mahkeme başkanı, daha önce jandarmada, savcılıkta ve sorgu hakimliğindeki ifadelerinde suçunu itiraf ettiğini hatırlatarak “Niye daha önce kabul ettin” diye sorması üzerine Murat V. “Ben ilk defa böyle şeyler yaşadım. Jandarmaları da görünce elim ayağım tutuldu. Savcıya da ifade verirken iddiaları kabul etmiştim. Daha önce suçlamaları kabul etmiş olsam da şimdi etmiyorum. İddialar doğru değil, hepsi iftira” şeklinde cevap verdi.

BOŞANMA DAVASI İÇİN GEREKÇE İDDİASI

Murat V’nin avukatları ise çocuğunun verdiği ifadelerde çelişki olduğunu adli tıp kurumu raporunun da kesin bir delil içermediğini söyledi. Avukat, Murat V’nin eşi F.V.’nin, kendisine cinsel istismar olayını dayanak göstererek boşanma davası açtığını, bu suçlamanın boşanma gerekçesi olarak kullanılmak için uydurulduğunu öne sürerek müvekkilinin beraatini istedi.

ZİNCİRLEME ŞEKİLDE İŞLENDİ

Mahkeme heyeti Murat V.'ye kendi çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 27 yıl, suçun zincirleme şekilde işlendiği gerekçesiyle artırım uygulayarak 33 yıl 9 ay hapis cezasına hükmetti.

Heyet, Murat V’nin yargılama sırasındaki tutum ve davranışları sebebiyle iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 28 yıl 1 ay 15 güne düşürdü. Murat V’nin cezasını tutuklu olarak çekmesine karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Geçen yıl E.V, annesi F.V.’ye, babası Murat V.'nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söylemişti. Anne F.V’nin karakola giderek şikayetçi olmasının ardından Murat V, çalıştığı iş yerinde yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Kızına 14 kez cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen Murat V, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Murat V. hakkında 47 yıla kadar hapis ile ceza talep edilmişti.