İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne dikkat çekmek için bir haftalık etkinlikler dizisi hazırladı. Çocuklar şölen tadında bir hafta yaşayacak aileler ise çocuk haklarını uzmanlardan dinleyecek

Çocuk hakları İzmir’de konuşulacak

Haber Merkezi

Çocuk haklarına dikkat çekmek, çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler, cumartesi gününe kadar Kültürpark ve Seferihisar'da ara tatildeki çocuklara şölen tadında bir hafta yaşatacak. Etkinlikler aracılığıyla çocuklar hem eğlenip hem öğrenecek aileler ise çocuk haklarının önemini uzmanlarından dinleyecek.

YETİŞKİNLER İÇİN SÖYLEŞİLER

Çocuklar için hazırlanan etkinliklerin yanı sıra aileler başta olmak üzere tüm yetişkinleri bilinçlendirmek için perşembe günü Kültürpark Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda söyleşi düzenlenecek. Karikatürist ve Adli tıp uzmanı akademisyen Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün çocuk anayasası niteliğinde olan Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi üzerine çizdiği ve 2019’da kitap olarak da yayınlanan karikatürlerini kapsayan “Çocuk Hakları Karikatür Sergisi” Perşembe günü saat 13:00’de İzmir Kültürpark Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda açılacak. Güneşin Girmediği Yere, Çizgisel, Metafor ve Karikatürlerle Çocuk Hakları Sözleşmesi kitapları yayınlanan Dokgöz, bu sergiyle çocukların sadece korunması gereken değil aynı zamanda haklarıyla var olan bir özne ve birey olmaları yolunda Çocuk Hakları Sözleşmesinin toplumda anlaşılır ve bilinir olması için karikatürlerle bir yolculuğa çağırıyor.

Karikatür Sergisi’nin ardından saat 14.00–16.30 arasında Prof. Dr. Oğuz Polat’ın “Çocuk Hakları İhlalleri” ve Prof.Dr.Halis Dokgöz’ün “Çocuk İstismarı ve İhmali” adlı söyleşisi olacak.

Kültürpark’ta tüm hafta sürecek etkinliklerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Seferihisar Çocuk Belediyesi Yerleşkesi’nde de eğlence devam edecek. Cuma günü 12.00 – 16.00 saatleri arasında bisiklet sirki, animasyon gösterileri, sahne gösterileri, atölyeler, parkur oyunları ve Şubadap Konseri miniklere keyifli anlar yaşatacak.

OTOBÜSLERE 'ÇOCUK HAKLARI' AYARI

Etkinliklerin yanı sıra hafta boyunca çocuk haklarına dikkat çekmek için farkındalık çalışmaları başlatıldı. İzmir’in çeşitli yerlerine ulaşım sağlayacak ESHOT otobüslerine Dünya Çocuk Hakları Günü’ne özel giydirmeler yapıldı. Otobüsler, çocukların isim hakkı, vatandaşlık hakkı, yaşam hakkı, ifade özgürlüğü, çocuk haklarının kapsamı ve içeriği, sağlıklı yaşam hakkı, oyun hakkı ve özel hayatın gizliliğine saygı hakkı gibi bilgilendirme içeriklerinin yer aldığı görsellerle donatıldı. Otobüslerin içerisinde ise belirlenen koltuklar çocuklara ayrıldı. Koltukların üzerine “Güvenliği, sağlığı ve hakkı için bu koltuk çocuklara ayrılmıştır” yazılı etiketler yerleştirildi.

cocuk-haklari-izmir-de-konusulacak-944728-1.