MANİSA Soma’da Sosyal Haklar Derneği (SHD), her yıl yaz aylarında gönüllü eğitmenlerle birlikte yaz okulu düzenliyor. Yaratıcı yazarlıktan yogaya, müzik ve drama atölyelerine kadar birçok konunun işlendiği yaz okulunda, çocukların yaptığı çizimler İstanbul’a taşındı. Caddebostan’da açılan serginin önümüzdeki dönem düzenlenecek yaz okuluna katkı sağlaması amaçlanıyor. Soma’da çocukların hayallerine eşlik eden dernek gönüllüsü Hüseyin Çakan, çocukların […]

Çocuklar aynı göğün düşlerinde buluştu

MANİSA Soma’da Sosyal Haklar Derneği (SHD), her yıl yaz aylarında gönüllü eğitmenlerle birlikte yaz okulu düzenliyor. Yaratıcı yazarlıktan yogaya, müzik ve drama atölyelerine kadar birçok konunun işlendiği yaz okulunda, çocukların yaptığı çizimler İstanbul’a taşındı. Caddebostan’da açılan serginin önümüzdeki dönem düzenlenecek yaz okuluna katkı sağlaması amaçlanıyor.

Soma’da çocukların hayallerine eşlik eden dernek gönüllüsü Hüseyin Çakan, çocukların yaşamlarına dokunabilmek için yaz okullarını organize ettiklerini, bu faaliyetin devam etmesi için de sergi açmaya karar verdiklerini söyledi.

“İlk kez sosyal medyada görmüştüm bu kampanyayı ve gittiğimde ne yapacağımı dahi bilmiyordum” diyen Çakan, Soma’da çocukların özgürce dolaşabileceği, sınırları olmayan bir alan oluşturulduğunu belirtti.

‘Aynı Göğün Düşleri’ adlı sergide satılan 2019 ajandalarının gelirleri yaz okulları için dayanışma fonuna aktarılacak. Sergide yer alan çizimler de bağışçılara hediye edilecek.

Yaz okullarının başladığı zamandan bugüne çok şeyin değiştiğini kaydeden Çakan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Travma bölgesinden yani Soma ve Aladağ’dan katılan arkadaşlarımız da oldu. Onlardan 4 senelik süreci dinledik, neler değiştiğini daha yakından görmüş olduk. Çocukların o dönemdeki halleriyle bugün arasında büyük farklar var. SHD’nin yaptığı yaz okulları da o çocukların hikâyelerinin, yeni insanlar tarafından bilinmesine vesile oldu.”

Hayaller tabloda

Çocukların birden fazla hayalinin, birden fazla tabloda görüleceği sergi 17 Ocak Perşembe gününe kadar Caddebostan Kültür Merkezi’nde sunulacak.