Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi yaklaşık bir sene önce eğitimci Can Gürses tarafından kuruldu. Çocuklara matematiğe karşı olumlu bir bakış açısı geliştirmeyi amaçlayan Atölye’ye ilgi büyük. Çocuklar soru sormaya teşvik ediliyor Matematik eğitimi ve becerilerini, çocuklara en erken yaşta kazandırmayı hedefleyen Atölye’de, bilimsel ve matematiksel düşünceye dair ilk adımların atılması sağlanıyor. Üçüncü ve sekizinci sınıf […]

Çocuklar için oyunlarla matematik

Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi yaklaşık bir sene önce eğitimci Can Gürses tarafından kuruldu. Çocuklara matematiğe karşı olumlu bir bakış açısı geliştirmeyi amaçlayan Atölye’ye ilgi büyük.

Çocuklar soru sormaya teşvik ediliyor

Matematik eğitimi ve becerilerini, çocuklara en erken yaşta kazandırmayı hedefleyen Atölye’de, bilimsel ve matematiksel düşünceye dair ilk adımların atılması sağlanıyor. Üçüncü ve sekizinci sınıf arası öğrencilere yönelik olan Atölye’de, çocukların sınav sistemi yüzünden matematiğe dair asla görmedikleri ancak görmeleri gereken konular işlenirken; kritik düşünce, sorgulama gibi unsurların ön plana çıkarılması sağlanıyor.

Matematik dersinin zor olduğu, günlük hayatta işe yaramadığı gibi yanlış algılar henüz daha oluşmaya başlamadan matematiğin en temel kavramları oyunlarla sunularak; eğlenceli ve günlük hayatla bağlantılı yüzü tanıtılıyor. Gürses, tüm bunları çocuklara kendi başına bir birey gibi davranarak; onlarla tartışarak, soru sormaya teşvik ederek, her sorularına cevap vermeye çalışarak ve öğrenmeye dair dürtülerine ket vurmayarak yaptıklarını vurguladı.

‘Hem eğitimci hem bilim nosyonu kişiler olmalı’

En dikkat ettiği konunun; farklı şehirlerde bu programın eğitmenliğini üstelenecek kişilerin hem eğitimci hem de matematik ve bilim nosyonu olan kişiler olması gerektiğini söyleyen Can Gürses, “Türkiye’nin her tarafına sürdürülebilir şekilde yayılmasının tek yolu hazırladığım programı hem başarıyla yürütebilecek hem de katkı yapabilecek gerçek bilim insanları tarafından yürütülmesinden geçiyor” dedi.

Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi şu an İstanbul, İzmir ve Ankara’da faaliyet gösteriyor.

*Can Gürses ayrıca şubat ayı içerisinde popüler bilim üzerine bir proje gerçekleştirecek. Her Cuma günü Asmalı Sahne’de gerçekleşecek projenin ilk konukları arasında Selçuk Erdem ve Özgür Mumcu bulunuyor.