Çocukların büyük ilgi gösterdiği ‘Müzede drama’ projesi çevrimiçi ortama taşındı. Arkeolog Gül Bulut, çocuklara müze ve kültürel miras bilinci kazandırmayı hedefliyor.

Çocuklara müzeleri sevdiren proje

Yaren ÇOLAK

Salgın döneminde çocuklar için çok özel bir proje... Arkeolog ve yaratıcı drama lideri Gül Bulut, ‘Çocuklarınızın hayatında fark yaratın’ sloganıyla bir çalışma başlattı. “Müzede drama” projesi, çocuklara yaratıcı drama yöntemiyle arkeoloji müzelerinde kültürel miras ve müze farkındalığı kazandırmayı amaçlıyor.

Çevrimiçi olarak başlatılan proje, arkeoloji müzelerinde bulunan farklı kültür ve uygarlıklara ait objelerin ve koleksiyonların yaratıcı drama yöntemiyle yorumlanmasını sağlıyor.

Bu projeyle özelikle çocuklara müze ve kültür bilinci aşılamayı hedeflediğini aktaran Gül Bulut, şu bilgileri verdi: “Çocukları müzelerin eğlenceli yüzüyle tanıştırıyoruz. Müzelere bir kapıdan girilip diğerinden çıkılmasını istemiyoruz, çocuklarımızın objelerle bağ kurmasını, kültürel miraslarını öğrenmelerini ve koruma bilinci kazanmalarını hedefliyoruz.”

Salgın öncesinde müze içinde yaptıkları atölye çalışmasını pandemi nedeniyle çevrimiçi ortama taşıdıklarını kaydeden Bulut, “Çocuklar, gençler, çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmek isteyen aileler ve her yaş grubuna uygun atölyelerimiz var” dedi.

Projede, çocukların müze gezisinde arkeolojiyi içselleştirmeleri hedefleniyor. Müze kuralları da canlandırmalarla aktarılıyor.

cocuklara-muzeleri-sevdiren-proje-782072-1.