Çocuklarımızı tutukladınız
Suruç Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin aileleri, Şenyaşar ailesine yaptıkları dayanışma ziyaretinde, “Adalet” mesajı verdi. (Fotoğraf: MA)

Haber Merkezi

Suruç Katliamı davasının 4’üncü duruşmasında katliamda oğlunu kaybeden Fethi Aydın, “Sanıklar tutuklanmadı ama avukatlarımız, çocuklarımız adalet istediği için tutuklandı. Adalet yerini bulsaydı, 10 Ekim katliamı olmazdı” dedi.

20 Temmuz 2015'te IŞİD tarafından Urfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı saldırısında 33 kişinin katledilmesine ilişkin firari sanıklar Deniz Büyükçelebi ve İlhami Balı yönünden devam eden davanın 4'üncü duruşması, Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Katliamda oğlu Çağdaş Aydın'ı kaybeden ve katliamda yaralanan Fethi Aydın da katliamın üzerinden 8 yıl geçtiğini belirterek, “8 yıldır bir arpa boyu yol almadık. Ambulans engellendi, üzerimize gaz sıkıldı. Sanıklar tutuklanmadı ama avukatlarımız, çocuklarımız adalet istediği için tutuklandı. Adalet yerini bulsaydı, 10 Ekim katliamı olmazdı. Çoluk çocuğumuzu bırakıp yola düşüyoruz. Çocuklarımız gelmeyecek biliyorum ama başka çocuklar ölmesin diye geliyoruz” diye konuştu.

Duruşmada konuşan 10 Ekim Ankara Gar Katliamının tutuklu sanığı IŞİD üyesi Kasım Güler, kendisine yönelik avukatlar tarafından “Suruç Katliamını kim yaptı?” sorusuna “Kimileri devlet yaptı dedi. Ben böyle duydum” dedi.