Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında uzaktan eğitime geçilmesiyle evlerinde kalan çocukların gökkuşağı resmi çizmesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini rahatsız etti

Çocukların gökkuşağı resimlerinden rahatsız oldular

AYCAN KARADAĞ

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında uzaktan eğitime geçilmesiyle evlerinde kalan çocukların gökkuşağı resmi çizmesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini rahatsız etti.

Birçok ülkede çocukların, yeni bir akım başlatarak gökkuşağı resimleriyle çevrelerine kendilerinin de evde kaldığı mesajını vererek “Evde kal” çağrısı yapılması sonrası, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin talimatıyla okul müdürleri, okul Whatsapp gruplarında, “Bu bir LGBTİ Projesidir. Gökkuşağı onların sembolüdür. Mayıs ayında yapacakları onur yürüyüşünün bir ön hazırlığıdır” diye yazdıkları iddia edildi.

cocuklarin-gokkusagi-resimlerinden-rahatsiz-oldular-708577-1.

Konu hakkında açıklama yapan Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, “Öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize bir çağrı yapıyoruz! Varsın onlar içlerindeki karanlığa sarılsın! Bizler birbirimize, insanlığımıza, daha güzel yarınlara daha güçlü sarılalım, el ele verip umut olalım! Çocuklarımızı, insanlıktan nasibini almamış olanların karanlık ve kötücül dünyalarına teslim etmeyelim! Çocuklarımızın renklerinin kirlenmesine izin vermeyelim” dedi.

'STRESLİ DURUMU BİRAZ RENKLENDİRELİM DENİLMİŞTİR'

Tüm dünya çocuklarını kapsayan faaliyetle hem çocuklara hem de hayatını evde sürdürmek zorunda kalan tüm bireylere moral olacak bir akım olduğunu ifade eden Savran, “Bu akıma göre, evde kalan çocuklar gökkuşağı çizerek, boyayacak ve evlerinin pencerelerine asacaklar. Bu sayede çocukların evde moral bulması amaçlanıyor. Bu kapsamda yapılan çağrıda, akıma uyalım. Tüm çocuklarımız bir kâğıda gökkuşağı çizip boyayacak. Sonra onu camlarına ve bu gökkuşağını gören her çocuk evde kalanın sadece kendi olmadığını görecek ve yalnız olmadığını hissedecektir. Bu gökkuşağı ile içinde bulunduğumuz stresli durumu biraz renklendirip yeni umutlara ışık saçalım hep beraber denilmiştir” diye konuştu.

cocuklarin-gokkusagi-resimlerinden-rahatsiz-oldular-708578-1.

'BİZLERİ ŞAŞIRTMADI'

Tutumun, çocukların yaratıcılığından korkmak olduğunu belirten Savran, “İktidarın eğitimi kamusal hizmet olmaktan çıkararak, yeni rejimin kurucu aracı olarak kullandığının bir örneğini daha İlimizde İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin talimatıyla Okul Whatsapp gruplarında paylaşılan yukarıda bahsedilen farkındalık çalışmasına karşı yapılan ‘Bu bir LGBTİ Projesidir. Gökkuşağı onların sembolüdür. Mayıs ayında yapacakları onur yürüyüşünün bir ön hazırlığıdır. Bu mesajı yayıp uyaralım. Öğretmenlerimiz ve çocuklarımız bu projenin parçası olmasın. LGBT sapıklarına destek vermeyelim’ paylaşımıyla görmüş olduk. Kamu kurumlarının ve yöneticilerinin olması gereken işleyişinin dışına çıkmasının yarattığı keyfiyetin olumsuz sonuçlarını defalarca gözlemlediğimiz için bu durum elbette ki bizleri şaşırtmadı. Örneğin ‘Bir kereden bir şey olmaz’ anlayışı içinde tarikat yurtlarında taciz, tecavüz, şiddet ve en önemlisi ‘çocuk istismarı’ aklanmaya çalışıldığına defalarca tanık olduk” şeklinde konuştu.

Son olarak Savran şunları ifade etti: “Her yurttaş düşüncelerini ifade etmek ve yaygınlaştırmak özgürlüğüne sahiptir. Ancak bulunduğu makam ve sahip olduğu yetkileri kullanarak, çalışanları ve öğrencileri etnik köken, dil, din, inanç ve cinsiyet ayrımcılığasürüklemesi hem hukuken suçtur hem de etik bir sorundur. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Öğretmenler, kamu adına faaliyet sürdüren emekçilerdir. Doğal olarak öncelikle halkımıza karşı sorumlulardır. Ayrımcılık ve nefret suçu işleyen bu yaklaşımın yaratacağı karanlık tablo gayet açıktır. Eğitim Sen bu yaklaşımı kınamakta ve bu durumu kabullenmeyeceğini kamuoyuna açıklamaktadır. Bu emirleri verenlerle ilgili yasal haklarımızı kullanacağımızın bilinmesini isteriz.”

cocuklarin-gokkusagi-resimlerinden-rahatsiz-oldular-708579-1.