Kadıköy‘de düzenlenecek olan, 'Laik, Bilimsel, Anadilinde Eğitim Ve Demokratik Yaşam İçin Dayanışma Ve Birlik Mitingi'ne on binlerce yurttaşın katılması bekleniyor. Mitingde AKP'nin eğitim alanındaki politikaları protesto edilecek

Coğrafya kitabıyla sustur seni ‘Hilkati Âdemle’ aldatanı

Laik, Bilimsel, Anadilinde Eğitim Ve Demokratik Yaşam İçin Dayanışma Ve Birlik Mitingi bugün İstanbul Kadıköy'de saat 11.00'da başlayacak. Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyecek olan yüz binlerce yurttaş, Haydarpaşa Tüneli, eski Salı Pazarı ve Bahariye Operası’nda saat 11.00’de toplanacak. Üç koldan yürüyüşe geçecek olan yurttaşların miting alanına ulaşmasının ardından saat 13.00’de miting programı başlayacak. Türkiye genelinden katılımın yoğun olması beklenilen mitingte AKP hükümetinin eğitim alanındaki politiları protesto edilecek, laik ve bilimsel eğitim talepleri dile getirilecek.
Dersim'de İstanbul Kadıköy'deki mitingle eş zamanlı olarak Sanat Sokağı'nda yapılacak yürüyüşle laik eğitim talep edilecek. Ardından yarın saat 12.00'de Yeralt Çarşısı üzerinde miting düzenlenecek. DBP Dersim İl Eş Başkanı Ergin Doğru, başta Aleviler olmak üzere zorunlu din dersleri üzerinden yapılan dayatmanın bilimsel eğitimin özüne ve mantığına aykırı olduğunu söyledi. Ergin, AKP'nin yaşamın her alanına müdahale ederek aslında kendi istediği sistemi ve ideolojiyi geliştirmeye çalıştığını kaydetti. Cumhuriyet tarihi boyunca yok sayılan imha ve inkâr edilen Alevilerin ve farklı tüm kimliklerin yok olmanın eşiğine getirildiğini belirten Doğru, AKP gericiliğinin yaşama yönelik saldırılarına karşı bir mücadele yürütülmesinin gerekliliğinin ortaya çıktığını belirterek mitinge katılım çağrısı yaptı.

KATILAN ÖRGÜTLER 
Mitinge destek açıklaması yapan siyasi parti ve kurumlar şu şekilde: Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Eğitim Sen, ÖDP, KP, HTKP, HDP, ESP, Birleşik Haziran Hareketi, Halkevleri, Halkların Demokratik Konresi, Demokratik Toplum Kongresi.

***

13 Şubat’ta iş bırakma ve boykot

Birleşik Haziran Hareketi ve  Alevi Örgütleri'nin çağrıcılığını yaptığı HDP, HDK  ve Halk Evleri'nin destek verdiği  13 Şubat'ta boykottayız çağrısı ile 13 Şubat’ta “Laik ve Bilimsel Eğitim İçin” okullar boykot edilecek.
Açıklamada; Velilerden çocuklarını 13 Şubat Cuma günü okula göndermemeleri istendi.  Eğitim-Sen de 13 Şubat’ta iş bırakacak.