Cumhuriyetçi Parti kongresinde Leonard Cohen’in ‘Hallelujah’ isimli şarkısının kullanılması ardından Cohen’in varisleri yasal işlem başlatmak için harekete geçti.

Cohen’in varisleri, izinsiz şarkı kullanan Cumhuriyetçilere yasal işlem başlatacak

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü Kanadalı şarkıcı Leonard Cohen’in ‘Hallelujah’ isimli şarkısının, ABD’de Perşembe günü Cumhuriyetçi Parti kongresinde izinsiz kullanılmasının ardından Cohen’in varisleri harekete geçti.

Sony/ATV Music Publishing’in Küresel Pazarlama Müdürü Brian J. Monaco yaptığı açıklamada, parti yönetiminin şarkıyı kullanmak üzere kendilerinden izin istediğini ancak izin vermediklerini belirtti.

Monaco, buna rağmen Hallelujah şarkısının Tori Kelly'nin bir cover'ı ile opera sanatçısı Christopher Macchio'nun bir canlı performansının izinleri dışında çalındığını aktardı.

Consequence Of Sound’un haberine göre, Cohen Estate'in yasal temsilcisi Michelle L. Rice ise Cohen Ailesi’nin parti yönetiminin kullanım talebini şarkıyı siyasileştirmeme sebebiyle özellikle reddetiğini belirtirken yasal işlemleri araştırdıklarını söyledi.

İSTESELERDİ YOU WANT IT DARKER’I VERİRDİK

Rice, “Eğer Cumhuriyetçi PArti, Leonard'ın 2017'de ölümünden sonra Grammy kazandığı “You Want It Darker” (Daha Karanlığını İste) adlı şarkısını talep etmiş olsaydı, bu şarkının onayını düşünebilirdik” dedi.

Söz ve müziği Leonard Cohen’e ait olan Hallelujah şarkısı Cohen’in en bilinen şarkılarından birisi. Şarkı ilk olarak 1984 yılında Columbia etiketiyle yayımlanan ‘Various Positions’ albümünde yer aldı. Albümde Dance Me to the End of Love, Coming Back to You ve Night Comes On gibi dikkat çeken toplam 9 şarkı bulunuyor.