İktidar 55 ülkeye yardım gönderdiği için övünürken, Sağlık Bakanlığı ‘çok acele’ ibaresi ile ruhsat ve izin sahibi firmalara boneden maskeye, yüz siperliğinden koruyucu tuluma kadar birçok ürün için bağış çağrısı yaptı

‘Çok acele’ bağış çağrısı!

BURCU CANSU

Koronavirüs günlerinde yaşanan tıbbi malzeme eksikliği had safhada. Ancak iktidar bu süreçte 55 ülkeye yardım götürdüğü için ‘övünüyor.’ Sağlık Bakanlığı ise ‘çok acele’ ibareli yazıyla, tıbbi malzeme için bağış çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu resmi sayfasından yayımladığı “Çok Acele” ibaresi yazıyla ruhsat ve izin sahibi firmalara boneden maskeye, yüz siperliğinden koruyucu tuluma kadar birçok ürün için bağış çağrısında bulundu. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, bu ürünlerin dağıtımının ise İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği, Türkiye İlaç Sanayi Derneği, Sağlık Ürünleri Derneği, Gelişimci İlaç Firmaları Derneği tarafından yapılacağını belirtti.

HASTANELERE DAĞITILACAK

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürbüz tarafından yayımlanan bağış çağrısında, bağış yapacak ruhsat ve izin sahibi üreticilerin İl Sağlık Müdürlüklerine başvuru yapması istendi. Üreticilerin ayrıca İl Sağlık Müdürlüklerinin yönlendirmesi doğrultusunda hareket etmesi talep edildi. Çağrıda, bu bağışların sağlık hizmeti sunan kamu, üniversite, özel, vakıf hastanesi, laboratuvarı, serbest eczane, aile sağlığı merkezine malzemelerin dağıtılacağı belirtildi.

Çağrıda, “Bağışlanacak tüm ürünlerin üzerinde, ürün ambalajlarında ve taşıma kutularında sadece ruhsat,izin sahibinin ve bağlı bulunduğu sendikaların, derneklerin adının ve logosunun yer alabileceği” belirtildi. Bağışlanacak ürünlerin üzerinde, ürün ambalajlarında ve taşıma kutularında beşeri tıbbi ürünün adının yer almaması talep edildi. Ayrıca ziyaret, kurye, kargo gibi yollarla sağlık meslek mensuplarına bireysel bazda bağış yapılmaması da istendi. Yapılan tüm bağışların kuruma bildirilmesi de talep edildi.

LİSTEDE YOK YOK

Kurum tarafından yayımlanan malzeme listesinde, boneden eldivene, koruyucu gözlükten yüz siperliğine, kolonyadan kağıt havluya, tek kullanımlık muayene masa örtüsünden tansiyon aletine, çamaşır makinesinden çamaşır kurutma makinesine kadar 33 ürün yer aldı.