Çok hayallere düştük şarkılarıyla: Kayahan hayata veda etti

Türkçe pop müziğinin beste ve söz yazarı olarak en önemli isimlerinden biri olan 66 yaşındaki Kayahan, bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. 21 yıldır kanserle mücadele eden 'Büyük Usta' lakaplı sanatçı son konserinde seyircisine "Hayal edin, hayal ettiğiniz sürece yaşarsınız" demişti.

Pop müziğin unutulmaz ismi Kayahan'dan acı haber geldi. Türkiye'deki bir neslin şarkılarıyla büyüdüğü sanatçı yumuşak doku kanseri sebebiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Hastalığının ilerlemesi sonucu oluşan solunum yetmezliği ve bunun beraberinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Son konserini 14 Şubat'ta veren Kayahan, konser sırasında 15 yıldır konuşmadığı Nilüfer'le barışmış ve seyircisinden de helallik istemişti. Kayahan aynı konserinde seyircilerine "Benden size hakkım helal, siz de hakkınızı helal edin. Yakında daha rahat kalkacağım günler olacak. Hayal edin, hayal ettiğiniz sürece yaşarsınız" diyerek pek çok hayranını ağlatmıştı.

21 YIL KANSERLE BOĞUŞTU
Kayahan, 1990'da bacağında çıkan yağ bezesine baktırdığında kanser olduğunu öğrenmişti. Sadece altı ay ömür biçilen sanatçı pes etmemiş ve kanseri yenmişti. Hastalığı 11 yıl sonra aynı yerden nüksettiğinde de yine uzun bir tedavi sürecinden geçti. Dört ameliyat geçiren ve uygulanan radyoterapi tedavisinin ardından hastalığı yenen Kayahan, son iki yıldır üçüncü kez kansere yakalandı. 21 yıl boyunca aynı hastalıkla savaşan sanatçı bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Küçük hücreli akciğer kanserinden bir süredir tedavi gören Kayahan, hastanenin verdiği bilgiye göre dün sabaha karşı yaşamını yitirdi. 66 yaşındaki Sanatçının tedavisini yürüten Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Demir, “Kayahan 1,5 yıldır ileri evre küçük hücreli akciğer kanseri nedeniyle hastanemizde tedavi görüyordu. İlk dönemde tedaviye çok iyi cevap vermesine rağmen, son dönemde tedaviye gelişen direnç, hastalığın yaygınlaşması ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle maalesef kendisini kaybettik" dedi.

Yumuşak doku kanserine yakalanan ve kemoterapi gören Kayahan, 23 Mart'ta hastaneye kaldırılmış, durumunun kötüleşmesi üzerine de 25 Mart'ta yoğun bakıma alınmıştı.

Kayahan 1991'de yayımladığı 'Yemin Ettim' ve ardından 'Odalarda Işıksızım' albümleriyle satış rekorları kırmıştı.


CENAZESİ BUGÜN

Kayahan bu sabah Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek anma töreninin ardından Teşvikiye Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'na defnedilecek. Kayahan'ın vasiyeti gereği deniz gören bir yere defnedilmek istediğinden bu mezarlığın seçildiği öğrenildi.

SANATÇILAR YASTA: ÇOK AŞKLARA DÜŞTÜK ŞARKILARINLA
Kayahan için sosyal medyadan taziye mesajları sel oldu ve çok sayıda sanatçı usta besteci ve şarkıcıyı sevgiyle andı:

CEZA: Saygı ve rahmetle. Kayahan.....

Sermiyan Midyat: Çok aşklara düştük şarkılarınla. Çok hediyeler yaptık sözlerini sevgiliye. Bedenin sonsuzluğa gitse de... Sözün, özün hep bizimle #Kayahan

Derya Koroğlu
Türk popüler müziğinin köşe taşlarından birini kaybettik. Eserleriyle hep yaşayacak. Odalarda ışıksızdı. Işıklar içinde yatsın. #Kayahan

Demet Akbağ: Unutulmaz şarkıların unutulmaz bestecisi Kayahan nur içinde yat . Tüm sevenlerinin başı sağolsun;

Özen Yula: "Atın beni denizlere / Yalan dünya size kalsın" diyen adam sonsuza yürümüş. Kayahan bilinmeyen denizlere gitti, yolu açık olsun.

Cem Yılmaz: Huzur içinde yatsın mekanı cennet olsun..Kayahan bir tanedir.

Jehan Barbur: Henüz haberim oldu... Bir öykü daha bitti.. Yolun açık olsun, nurlar içinde uyu Kayahan!

Cahit Berkay: "Hep karanlık, hep karanlık // Yeter artık, yeter!" Nur içinde yat Kayahan!

Atilla Özdemiroğlu: Sanatçılar göçer ama ölmezler. Yaratımları ile sonsuza kadar yaşarlar. Hoşça kal dostum Kayahan. Tüm sevenlerin burada seninle birlikteyiz.

Tuna Kiremitçi: 70'lerde doğmuş pek çok kişi bugünü Kayahan şarkıları ve garip bir melankoliyle geçirebilir. Onlara anlayış gösterin, üzerlerine varmayın.

Suat Suna: Bugün kara bir gün... Ben ikinci babamı kaybettim, Türkiye de Büyük Usta'sını... Rahat uyu Kayahan Abi. Unutulmayacaksın...

Feridun Düzağaç: Sevenlerine sabır hatırasına saygı #dörtduvarefkar

Sıla Gençoğlu: Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde... Buluşuruz Kayahan usta. Nur içinde güzel uykular.