Gezi Direnişi'nde yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ailesi, tutuklu eğitimciler Gülmen ve Özakça'ya destek için açlık grevi yaptı.

Cömert'in ailesinden Gülmen ve Özakça'ya destek

Gezi Direnişi sırasında Hatay'da başına polisin attığı biber gazı kapsülünün gelmesi sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in annesi ve abisi 149 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak için 1 günlük açlık grevi yaptı.

Abdullah Cömert’in vurulduğu yerde annesi Hatice Cömert ve abisi Zafer Cömert, dün bir günlük açlık grevi yaptı.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Zafer Cömert, “Abdullah’ın katledildiği yerde açlık grevindeyiz. 2 akademisyen 148 gündür açlık grevinde, işlerini geri istiyorlar .Biz de onlara destek amaçlı saat 18.00’e kadar bir günlük açlık grevindeyiz.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile birlikte Ahmet Şık ve bütün tutuklu gazeteciler, tutuklu HDP milletvekilleri ve adalete ulaşamayan herkese selamlarımızı iletiyoruz. Adalet temelli olarak, Nuriye ve Semih için akşama kadar buradayız. Sağlık sorunları nedeniyle daha uzun devam edemeyeceğiz” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP Gençlik Kolları, HDP İl yönetimi ve vatandaşlar da Cömert ailesini ziyaret ederek destek verdi.

Tansiyon ve şeker gibi sağlık sorunları bulunan anne Hatice Cömert, saat 16.00 sıralarında rahatsızlandı. Tansiyonu yükselen anne Cömert, evine giderek dinlendi. Zafer Cömert de Gülmen ve Özakça için başlattıkları destek eylemini saat 18.00’de sonlandırdı.