Çorlu’daki polis şiddetinde olayı kamera kaydına alan kişiye ulaşmak ve kaydı sildirmek için dış kapının zorlanmasına ait görüntüler ortaya çıktı

Çorlu'daki polis şiddetine dair yeni görüntüler ortaya çıktı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Silahtarağa Mahallesi'nde, bir grup yurttaş evinin önünde otururken çok sayıda polisin hakaretine uğrayıp, aynı polisler tarafından şiddet görmüştü.

Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün Çorlu’daki polis şiddetini görüntüleyen kişinin evine girilme anına ilişkin yeni görüntüleri paylaştı. Görüntüleri Twitter hesabından paylaşan Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, "Çorlu’daki polis müdahalesinde olayı kamera kaydına alan kişiye ulaşmak ve kaydı sildirmek için dış kapının zorlanmasına ait görüntüler ortaya çıktı" dedi.

ŞİDDET MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP İstanbul Milletvekili Av.Turan Aydoğan da son günlerde yaşanan kolluk kuvveti şiddet olaylarını Meclis gündemine taşıdı.

Artan polis ve bekçi şiddeti vakalarının araştırılıp sorunun önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Aydoğan, “Güvenlik güçleri halkın güvenliğini sağlamak için varken bunun aksine hareket edip, kendi varlığını sorgulatır hale getiriliyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Silahtarağa Mahallesi'nde, bir grup yurttaşın evinin önünde otururken çok sayıda polisin hakaretine uğrayıp, aynı polisler tarafından şiddet görmesine ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Polis evinin önünde oturan Dursun Gültaş’ı darp etmişti.

Olaya tepki gösteren diğer yurttaşların da darbedilmesi, 'Şerefsizler içeri girsenize' şeklindeki hakaret içeren sözler ve ters kelepçe yapılması videoya yansımıştı. Polis, olayın kaydeden yurttaşlara da bağırıp tehdit etmişti.