Çorum Katliamı’nda hayatını kaybedenler için Çorum’da anma etkinliği düzenlendi. Ellerinde dövizler ve bayraklarla Çorum Hürriyet

Çorum Katliamı’nda hayatını kaybedenler için Çorum’da anma etkinliği düzenlendi. Ellerinde dövizler ve bayraklarla Çorum Hürriyet Meydanı'na yürüyen grup, katliamda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Çorum Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy, grup adına yaptığı açıklamada, Çorumlular olarak 1980 yılında bu topraklarda yaşananları unutmadıklarını, olaylarda yaşananlardan çeşitli dersler çıkardıklarını belirtti. 30 yıl önce yaşananları ilk defa kitlesel olarak anmak için toplandıklarını ifade eden Aksoy, şunları söyledi: ''1980 yılının temmuz ayında Çorum'da yaşanan acı olaylar tesadüfen, kendiliğinden olmamıştır. Bugün, 'aradan 30 yıl geçmiş, yaraları deşmeyin' diyenler var. Fakat ne yazık ki açılan yaralara merhem sürüp sarılmadığı için, gerçek sorumlulardan hesap sorulmadığı için, ne ilk ne de son oldu.” AADF Başkanı Turgut Öker de Sivas'ta dün yapılan anma programına da katıldığını, devletin de ilk kez buradaki anma programında yer aldığını bildirirken, şöyle dedi: "Bence seneye Avrupa ve Türkiye'den gelen canlar gibi bakanlar, vali, belediye başkanı burada olmalı. Bu meydan kardeşlik meydanı olmalı. Tarihte Hitler gibi insanlık düşmanları görüldü. İktidara gelebilsinler, faşist darbe yapabilsinler diye bu toprakları kana buladılar. Kendi siyasi amaçları için bu toprakları kana bulayan faşistleri şiddetle kınıyorum. Yaşasın dostluk, yaşasın kardeşlik."
ABF Başkanı Balkız ise Çorum’da Alevi ve Sünniler'in yüzyıllardan bu yana kardeşçe yaşamaya gayret ettiğini vurguladı. Anma töreninde, barış sloganları atılarak, güvercinler uçuruldu.
Çorum'da 1980 yılında meydana gelen katliamda toplam 57 kişi hayatını kaybetmişti.