Resmi rakamlara göre 57 Alevi yurttaşın öldürüldüğü yüzerlercesinin ise yaralandığı Çorum Katliamı’nın 34’üncü yıldönümü düzenlenen eylemlerle anıldı

Çorum Katliamı unutulmadı...

Resmi rakamlara göre 57 Alevi yurttaşın öldürüldüğü yüzerlercesinin ise yaralandığı Çorum Katliamı’nın 34’üncü yıldönümü düzenlenen eylemlerle anıldı.

Çorum katliamının 34’üncü yılında Çorum’da bir araya gelen Alevi örgütleri ile dernekleri, siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri yaşanan vahşeti bir kez daha kınadı. Katliamda hayatını kaybedenleri anmak ve katliamı lanetlemek için Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi önünde bir araya gelen kitle Hürriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında, “Katil devlet hesap verecek!”, “Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek!” sloganları atıldı.

‘MEZHEP KAVGASI ÇIKARILDI’
Anma etkinliğine katılan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, katliamı lanetleyerek halkın Çorum davasını benimsediğini ve savunduğunu söylerken, alevilerin cumhurbaşkanı seçimlerinde siyasal İslamcı hegemonyaya karşı mücadele edeceklerini de sözlerine ekledi.Avrupa Alevi Gençler Birliği adına konuşan Ümit Sarı, Avrupa’da katliamlarla yüzleşmenin gerçekleştiğini oysa, Türkiye’de katliamlarla yüzleşme olmadığını belirtti.

Çorum olayları sırasında ağır yaralanan Avukat Sadık Eral ise, “34 yıl önce bu topraklarda kanlı bir oyun oynandı ve mezhep üzerinden bir çatışma çıkarıldı. Bu çatışmalarda pek çok insan acımasızca katledildi. Aradan yıllar geçmesine rağmen katiller yakalanmadı ve suçlular yargılanmadı. Buna rağmen biz acımızı intikam hırsına çevirmedik, bunu bir demokrasi mücadelesi haline getirdik. Birileri bizi şehitlik makamına layık görebilirler fakat biz kimseyi katillik makamına layık görmüyoruz” diye konuştu.