Cosby, tecavüz ettiği kadınlara para teklif etmiş

Amerikalı aktör Bill Cosby'nin 10 yıl önce verdiği bir ifade sırasında hakkında kadınlara ilaç verdikten sonra cinsel ilişkiye girdiği yönündeki suçlamaları kabul ettiğinin ifşa olmasının ardından, bu kez de işlediği suçları planlı bir şekilde yaptığını ve bazı kadınlara susmaları için para teklif ettiğini anlattığı ortaya çıktı.

New York Times tarafından elde edilen bir belgeye göre, 80'li yıllarda yayına giren "Cosby Show" dizisiyle Türkiye ve tüm dünyada beğeni toplayan aktör, 2005 yılında verdiği ifadede her ne kadar kadınlara tecavüz etmediğini söylese de, mağdurlara daha sonra para önerdiğini itiraf etmiş.

Cosby, ifadesinde kadınlara karşı ilaçların yanı sıra, gücünü ve parasını da kullandığını anlatıyor. Kendisine bir kadının rızası olup olmadığını nasıl anladığının sorulması üzerine de Cosby şöyle diyor: "Sanıyorum bu tür romantik cinsel durumlarda, ya da adını nasıl koymak isterseniz, başka insanları ve duygularını okumak konusunda fena olmadığımı düşünüyorum."

New York Times'ın haberine göre ifadesinde Cosby, birçok kadını nasıl cinsel ilişkiye zorladığı konusunda son derece detaylı bilgiler vermiş.

'BUNUN ADI TECAVÜZDÜR'
Yıllarca oynadığı rolün de etkisiyle aile babası imajıyla adeta bütünleşen aktör hakkında suçlamaların doğru çıkması ABD'yi de derinden sarstı. ABD Başkanı Barack Obama, Cosby'nin adını anmasa da konuyla ilgili "Şayet bir kadına ilaç verip daha sonra onunla rızası olmadan cinsel ilişkiye giriyorsan, bunun adı tecavüzdür" dedi. Yönetmen Jude Apatow ise Hollywood'a Cosby'nin mağduru olan kadınlara açık destek verme çağrısı yaptı. Yaklaşık 40 kişinin aktöre yönelik suçlamalarda bulunduğunu vurgulayan Apatow, "Bu bizim sektörde yaşadığımız en üzücü olaylardan birisi ve bence hep beraber bu kadınların arkasında durarak onlara 'size inanıyoruz' demeliyiz" dedi.

Bill Cosby'den 'ilaç' itirafı!