Cumhuriyet’in 95’inci kuruluş yıldönümü, ülke genelinde coşkuyla kutlandı. 29 Ekim kutlamalarında, Cumhuriyet’e sahip çıkma vurgusu öne çıktı

Coşkulu kutlama

Cumhuriyet’in ilan edilmesinin üzerinden 95 yıl geçti. Cumhuriyet Bayramı da ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bayram kutlamalarının Ankara’daki adresi Anıtkabir olurken, İstanbul’da ise Vatan Caddesi’nde geçit töreni düzenlendi. Kutlamalardan dikkat çekici olanlar şöyle:

İzmir’de Bayram, her yaştan çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle kutlandı. Kutlama töreninde, Bornova Halk Eğitim Merkezi gösterisi sundu. Balıkesir’de ise Cumhuriyet coşkusu meydana sığmadı.

Cumhuriyet’in ilk ili olma özelliğini taşıyan Zonguldak’ta, 29 Ekim halkın yoğun katılımıyla kutlandı. Geçiş töreni sırasında en büyük ilgiyi maden işçileri gördü. Türk bayraklarıyla yürüyen madenciler, izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da ise hava balonları, 29 Ekim dolayısıyla sepetlerine asılan Türk bayraklarıyla uçtu.

Aydın’ın İncirliova ilçesinde 2’ncisi düzenlenen ‘Yörük ve Türkmen Şöleni’nde, 29 Ekim de kutlandı. Türk bayrağı ve Atatürk posteri açan Yörükler, şehir turu attı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Mersin İl Temsilciliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kentteki 3 bin 135 rakımlı Yıldız (Tezcan) Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi. Bursa’da da 29 Ekim coşkuyla kutlandı. Protokolü selamlayan klasik otomobiller ise törene damga vurdu.

Samsun’da 50 motosiklet tutkunu, bayraklarıyla kortej oluştururken, Kars’taki 29 Ekim törene yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

***

15 metre derinde Cumhuriyet’e saygı

coskulu-kutlama-525775-1.

Aydın Kuşadası’nda Tağmaç Saraçoğlu ve beraberindeki 5 dalgıç, Cumhuriyet’in 95. kuruluş yıldönümünde, dalış tüpleriyle yaklaşık 15 metre derinliğe indi, bayramı kutladı.

***

Vefanın fotoğrafı

Ziyaretçi akınına uğrayan Anıtkabir’de yaşlı bir çiftin, güçlükle çıktıkları merdivenlerin ardından mozoleyi ziyaret etmesi, gündem oldu.

coskulu-kutlama-525776-1.