Diyarbakır'da koronavirüs tedavisi gören babasına refakat eden matematik öğretmeni Mehmet Aydın, hastane bahçesinde uzaktan eğitim vermeye devam ediyor.

Covid-19 tedavisi gören babasına refakat eden öğretmen, uzaktan eğitim veriyor

Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesinde matematik öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Aydın (35), Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde koronavirüs tedavisi gören babası Mehmet Ali Aydın'a (60) refakatçilik ederken soğuk havaya rağmen hastane bahçesindeki banklarda uzaktan eğitim vermeye devam ediyor.

60 yaşındaki Mehmet Ali Aydın, bir süre önce koronavirüse yakalanmasının ardından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı. Öğretmen olan oğlu Mehmet Aydın da hastanenin bahçesinde, babasının yemek, giyim ve benzeri ihtiyaçları için beklemeye başladı.

Hastane bahçesinden ihtiyaçlar dışında ayrılmayan Aydın, bu süreçte yanında getirdiği tabletiyle hastane bahçesindeki banklarda soğuk havaya rağmen öğrencilerine uzaktan eğitim vermeye devam etti.

Babası hastaneye yatırıldığından bu yana öğrencilerini ihmal etmemeye çalıştığını ifade eden Aydın, "Öğrencilerim 'Hocam hiç belli olmuyor dışarıda olduğunuz' diyor. Babam, canımız, hayatımızın bir parçasıdır ama baba neyse öğrencilerimiz de bizim için öyledir. Onlar da bizim geleceğimiz, ileride yetiştireceğimiz çınarlarımızdır. Öğrenciler çok güzel adapte oluyorlar. Kaybettikleri şeye dört elle sarılıyorlar. Bunlardan dolayı biz de elimizi taşın altına koyalım ve onlar bize yürüyorken bizler de onlara koşalım dedim" ifadelerini kullandı.

DHA