Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), genel müdürlük binasında üç ay boyunca Covid-19 testi yaptırmak için eski AKP Milletvekili Celil Göçer’in yönetim kurulu üyesi olduğu Lokman Hekim Hastanesi’yle anlaştı. Hastaneye, üç ayda 840 bin TL ödenecek.

Covid-19 testini AKP’linin hastanesine yaptıracaklar

İsmail ARI

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün kentteki birçok hastanenin Covid-19 PCR testi işini Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen bir şirkete vermesinin ardından bir skandal daha ortaya çıktı.

Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) bağlanan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) eski AKP Milletvekili Celil Göçer’in hastanesine, binlerce lira karşılığında Covid-19 testi yaptıracağı açıklandı.


Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, TPAO Genel Müdürlüğü 2 Aralık 2020 tarihinde “Covid-19 PCR Testi Hizmet Alımı” adı altında bir ihale düzenlendi. İhale kapsamında, üç ay boyunca TPAO Genel Müdürlüğü’nde Covid-19 PCR testi yapılacağı belirtildi. İhalede “Tek geçerli teklifi veren” Lokman Hekim Hastaneleri ile 10 Aralık 2020 tarihinde 840 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

Yüz binlerce liralık Covid-19 PCR testi ihalesini alan Lokman Hekim Hastaneleri’nin yönetim kurulu üyesi de AKP’li çıktı. Hastanenin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 25’inci ve 26’ncı dönem AKP’den Tokat milletvekilliği yapan Celil Göçer, aynı zamanda Özel Lokman Hekim Hastaneleri’nin kurucu ortağı ve yönetim kurulu üyesi. Göçer aynı zamanda da eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da doktoruydu.

covid-19-testini-akp-linin-hastanesine-yaptiracaklar-825392-1.

YİNE PAZARLIK USULÜ

Dikkatleri çeken ihale, yine Kamu İhale Kanunu’nun 21\B maddesinde yer alan pazarlık usulüyle yapıldı. İhale yöntemi, “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması durumunda” kullanılabiliyor.