Ülkede kullanımı onaylanan Covid-19 hapı üzerinde klinik araştırma bulgularını yayınlayan Oxford Üniversitesi, Molnupiravir isimli hapın yüksek risk altında olan aşılanmış hastalar arasında hastaneye yatışları veya ölümleri azaltmadığını ortaya çıkardı.

Covid hapının yüksek riskli kişilerde hastane yatışlarını azaltmadığı tespit edildi

İngiltere merkezli Oxford Üniversitesi'nden bilim insanları, Covid-19 tedavisinde kullanılan molnupiravir hapı üzerinde gerçekleştirdikleri klinik araştırma sonuçlarını hakemli dergide yayınladı.

Bilim insanları Covid-19 hapı olarak bilinen ilacın, yüksek risk altında olan aşılanmış Covid-19 hastaları arasında hastaneye yatışları veya ölümleri azaltmadığını tespit etti.

DHA'nın haberine göre hapın bazı kişilerde daha hızlı iyileşme sağladığı, ilacı alanların kendilerini daha iyi hissettiklerini belirtti.

Klinik araştırmaya riski orta ve yüksek olarak değerlendirilen 25 bin 786 kişi katıldı ve hapı kullananların sadece Kovid-19 belirtileri açısından iyileşme yaşadığı görüldü. Bilim insanları Covid aşısının hala en yüksek korumaya sahip ilaç olduğunun altını çizdi.

İngiltere Kasım 2021 tarihinde molnupiraviri onaylayan ilk ülkeydi.